Kυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του fanzine Lung

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 10:52
Γράφτηκε από:

Check out "Lung"!

To έντυπο μουσικό fanzine Lung, καταφθάνει ως απόρροια της σύμπραξης ατόμων με κοινές αλλά και διαφορετικές μεταξύ τους προσλαμβάνουσες, επιρροές και καταβολές. Ο λόγος για ένα σύνολο προσωπικοτήτων που συντονίζεται με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας «φωνής», η οποία, ωστόσο, θα τονίζει τις αλλιώτικες ιδιοσυγκρασίες και συγχρόνως θα παρέχει ένα συνεκτικό αποτέλεσμα. Σαφής στόχος δεν είναι άλλος από το να προτείνουμε αξιόλογα καλλιτεχνικά έργα, ηχητικά κυρίως, μα όχι μόνο, τα οποία χρήζουν προσοχής και ανταπόκρισης. Ο ενθουσιασμός μας σε συνδυασμό με την αναλυτική ματιά και τη μεθοδικότητα, είναι τα συστατικά που ευελπιστούμε ότι θα μας οδηγήσουν στον πολυπόθητο στόχο.

Σε μια εποχή που ένα μικρό μόνο μέρος από τη ραγδαία διάχυση της πληροφορίας μπορεί να αξιοποιηθεί, οι συντελεστές αυτού του εντύπου επιδιώκουμε να σημειώσουμε και να σχολιάσουμε ως επί το πλείστον στιγμές μουσικής που κατά τη γνώμη μας έχουν στιβαρό λόγο ύπαρξης. Μέσα από αυτό το εγχείρημα, φιλοδοξούμε να συναντήσουμε εκεί έξω κι άλλους/άλλες που θα εντοπίσουν σε αυτά με τα οποία καταπιανόμαστε σημεία για να σταθούν και να αλληλεπιδράσουν μαζί μας. Ειδικά, σε καιρούς που δεν ευνοούν το συναισθηματικό δέσιμο με το οποιοδήποτε φυσικό format ήχου, πόσο μάλλον με κάτι που τυπώνεται σε χαρτί. Ως εκ τούτου, για εμάς αποτελεί μέλημα η διαμόρφωση μιας κοινότητας γύρω από το Lung, η οποία θα συνίσταται από ανθρώπους δραστήριους, με αντανακλαστικά και με δίψα για την εξερεύνηση ηχητικών τόπων.

Lung 1 Dec. 2018 front cover

Για αυτό το πρώτο τεύχος του fanzine μας, για τον μήνα Δεκέμβρη του 2018, επιλέξαμε να εντάξουμε στην ύλη καλλιτέχνες και σχήματα από πολλά και ετερόκλητα μεταξύ τους μουσικά ιδιώματα και στιλ, οι οποίοι είτε έδρασαν με καίριο τρόπο παρελθόν, είτε δίνουν το στίγμα τους στο παρόν, ατενίζοντας, παράλληλα, το μέλλον. Από τον Josh T. Pearson, τους Tropical Fuck Storm και τους Daughters, μέχρι τους GoGo Penguin, Arab Strap και Gnod. Εκτός των θεμάτων που αφορούν την πορεία συγκεκριμένων ονομάτων, θα βρείτε ένα μεγάλο αφιερώματα στην post-punk αναβίωση των ’10s, καθώς επίσης και μια συγκεντρωτική ανασκόπηση των σημαντικότερων άλμπουμ ψυχεδελικών προσανατολισμών από την εγχώρια σοδειά της τρέχουσας δεκαετίας.

Το Lung θα κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες και θα διανέμεται από επιλεγμένα σημεία (δισκοπωλεία κ.α.) ανά την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα λειτουργούν ως πόλος για να βρεθούμε με εκείνους/εκείνες με τους οποίους μοιραζόμαστε ή μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες και οράματα.

www.lungfanzine.gr