Οι Flaming Lips διασκευάζουν Xριστουγεννιάτικο κομμάτι των David Bowie/Bing Crosby

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 10:37
Γράφτηκε από:

Οι Flaming Lips μόλις κυκλοφόρησαν ένα νέο μουσικό video, στο οποίο διασκευάζουν το γιορτινό “Peace On Earth/Little Drummer Boy” των David Bowie και Bing Crosby. Το Little Drummer Boy είναι ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε το 1957, ενώ το Peace On Earth (στίχοι και μουσική) προστέθηκε μετά, ειδικά για την ηχογράφηση Bowie και Crosby που γράφτηκε το 1977 και κυκλοφόρησε το 1982.
Η εμβληματική indie μπάντα ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε τη δική της εκδοχή του κομματιού στην Οκλαχόμα Σίτυ στο Wayne Coyne’s Pink Floor Studios. Το βίντεο (γυρισμένο από τον frontman της μπάντας Wayne Coyne και τον George Salisbury) είναι παράξενο, χαρακτηριστικό του πλουμιστού και ιδιαίτερου στυλ των Flaming Lips, με ιδιαίτερα trippy, πολύχρωμα εφέ. Το ντύσιμο βέβαια παραπέμπει στη Ρωμαϊκή εποχή, γεμάτο ψυχεδελικά χρώματα και αντίστοιχη ατμόσφαιρα.
Δείτε παρακάτω τόσο το αρχικό βίντεο του 1977 όσο και αυτό των Flaming Lips που φέτος το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τους γύρισε πίσω σε ωραίες εποχές.
Οι Flaming Lips πρόσφατα ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, King’s Mouth, στο οποίο γίνεται αφήγηση από τον Mick Jones των Clash, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου 2019. Παράλληλα το γκρουπ κυκλοφόρησε και ένα greatest hits μαζί με διάφορα σπάνια από την αρχική περίοδο της μπάντας.