“Το rock έχει πεθάνει” σύμφωνα με τον Richard Z. Kruspe (Rammstein) www.musicradar.com

“Το rock έχει πεθάνει” σύμφωνα με τον Richard Z. Kruspe (Rammstein)

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 14:27
Γράφτηκε από:

O Richard Z. Kruspe των Rammstein πιστεύει ότι “το rock έχει πεθάνει” και θεωρεί πως ο λόγος είναι η μεγάλη άνοδος του hip hop.
O Kruspe μίλησε στο περιοδικό Revolver σχετικά με το καινούριο του solo album και τα μελλοντικά σχέδια των Rammstein. Αφού αρχικά ανέφερε πως στα live τους δεν προσπαθούν να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο απλά θέλουν να κάνουν ότι τους αρέσει πάντα, ενώ για το νέο δίσκο είπε πως θα ακούγεται όπως κάθε άλλος δίσκος της μπάντας, πέρασε σε κάτι διαφορετικό:
Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε πλέον, το rock έχει πεθάνει. Είναι θλιβερό. Το ξέρω ότι είναι. Όμως μερικές φορές πρέπει να συμφιλιώνεσαι με την πραγματικότητα. Το αντιλαμβάνομαι κάθε φορά που ακούω κάτι καινούργιο πως σίγουρα αυτό δεν είναι rock”. Συνέχισε λέγοντας: “Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι παλιοί δεινόσαυροι, που παρουσιάζουν μια παράσταση που θα επιβιώσει”, αναφερόμενος σε μπάντες όπως οι Metallica, Tool ίσως αλλά, γιατί όχι, και οι ίδιοι οι Rammstein, “Εγώ όμως αναφέρομαι στη νέα γενιά του rock. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι τα παιδία πλέον δεν έχουν αυτό το συναίσθημα του να εκνευρίσουν τους γονείς τους όταν παίζουν τα αγαπημένα τους rock κομμάτια. Οι κιθάρες δεν είναι εκνευριστικές, δεν ενοχλούν πλέον και έτσι αυτό που χρησιμοποιούν, ειδικά στη Γερμανία (σ.σ.: παντού θα έλεγα!) είναι η φωνή τους, οι στίχοι, κάτι που κυρίως πλέον συμβαίνει με το hip-hop. Αρχίζουν να επαναστατούν ενάντια σε όλα, και το soundtrack τους είναι το hip-hop” ανέφερε, λέγοντας στην ουσία αλήθειες και ότι βλέπουμε όλοι γύρω μας.
Κατέληξε λέγοντας: “Όλα είναι hip-hop αυτή τη στιγμή, κάτι που είναι δύσκολο για εμένα καθώς το hip-hop ήταν πάντα μία μουσική την οποία δεν μπορούσα να κατανοήσω. Όταν πάω σε ένα φεστιβάλ και βλέπω ένα hip-hop γκρουπ να παίζει, βαριέμαι. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που το rock έχει ακόμα σε σχέση με το hip-hop. Υπάρχει οπτική και ηχητική επαφή μεταξύ μπάντας και κοινού”.
Οι Rammstein θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019 το νέο τους, έβδομο, studio album. Μπορούμε να θεωρήσουμε ως πολύ πιθανό δε, πώς αν ανακοινώσουν κάποια περιοδεία, τις συναυλίες τους δε θα τις ανοίγουν hip-hop μπάντες.

Aς θυμηθούμε λίγο Rammstein. Πέθανε, ξεπέθανε, το αγαπάμε!