Έφυγε από τη ζωή στα 63 του χρόνια, ο ηγέτης των θρυλικών Buzzcocks, Pete Shelley http://www.getintothis.co.uk

Έφυγε από τη ζωή στα 63 του χρόνια, ο ηγέτης των θρυλικών Buzzcocks, Pete Shelley

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 10:54
Γράφτηκε από:

Ο Pete Shelley, τραγουδιστής των Buzzcocks, πέθανε χτές (6/12/2018), πιθανότατα από καρδιακή προσβολή.
Το πολύ δυσάρεστο νέο αρχικά έγινε γνωστό από ανακοίνωση του αδερφού του, με την παγκόσμια μουσική κοινότητα να μη θέλει να το πιστέψει και να προσπαθεί να επιβεβαιώσει το "νέο". Το γεγονός αργότερα το επιβεβαίωσε και το management της μπάντας στο BBC. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο Shelley υπέστη καρδιακή προσβολή στην Εσθονία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Οι Buzzcocks εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας: “Με πολύ λύπη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του Pete Shelley, ενός από τους πλέον επιδραστικούς και παραγωγικούς τραγουδοποιούς της Αγγλίας και συνιδρυτή των Buzzcocks. Η μουσική του ενέπνευσε γενιές μουσικών, με μία καριέρα που διήρκεσε πέντε δεκαετίες, τόσο με τη μπάντα του όσο και σα solo καλλιτέχνης. Κέρδισε το απόλυτο σεβασμό, τόσο από τη μουσική βιομηχανία όσο και από τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει πιο λεπτομερής ανακοίνωση
Το πραγματικό όνομα του Shelley, ήταν Peter Campbell McNeish, και γεννήθηκε το 1955 στα προάστια του Μάντσεστερ. Δημιούργησε τους “The Buzzcocks” στο Μπόλτον, μαζί με τον Howard Devoto στα τέλη του 1975, ενώ μετά το 1977 που ο Devoto αποχώρησε (για να φτιάξει την εξίσου θρυλική post punk μπάντα, Magazine), αποτέλεσε τον κιθαρίστα και τραγουδιστή τους. Το 1978 κυκλοφόρησαν την κορυφαία τους επιτυχία, Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn’t’ve). Το 1981 η μπάντα διαλύθηκε, για να επιστρέψει το 1989, και να είναι ενεργή μέχρι και τις μέρες μας. Τελευταία τους κυκλοφορία ήταν ο δίσκος The Way του 2014.

Φέτος η μπάντα γιόρτασε τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία των δύο πρώτων δίσκων της, των Another Music in a Different Kitchen και Love Bites, που κυκλοφόρησαν το 1978. Θα υπάρξει επανέκδοσή τους μάλιστα στις 25 Ιανουαρίου 2019.
R.I.P Pete.