Αυτό είναι το “Drift” των Underworld

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 14:09
Γράφτηκε από:

Το 2018 ήταν σίγουρα μία σπουδαία χρονιά για τους αγαπημένους μας Underworld. Οι γίγαντες της dance σκηνής, συνεχίζουν να είναι υπέρ-δημιουργικοί, πρόσφατα άλλωστε κυκλοφόρησαν, μαζί με τον Iggy Pop, το φοβερό EP “Teatime Dub Encounters”.
Θέλοντας να κλείσουν με όμορφα πράγματα τη χρονιά, το τρομερό δίδυμο, Rick Smith και Carl Hyde, θα παίξει για τρεις -ήδη sold out- βραδιές στο London’s Village Underground (30 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου). Σύντομα θα ανακοινώσουν νέες ημερομηνίες για τα live του 2019, όμως το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή ασχολούνται με το νέο τους project με το όνομα “Drift”.
Το “Drift” είναι στην ουσία ένα πείραμα που έχουν ήδη ξεκινήσει, μέσω του οποίου η μπάντα δημοσιεύει νέο υλικό (μουσική, films, ιστορίες κ.α.) σε εβδομαδιαία βάση, στο official Underworld site. Πρόκειται για μια σειρά από ψηφιακά road trips που θα διαρκέσουν για ένα χρόνο και θα προκύπτουν από συνεργασίες της μπάντας με πολλούς και διάφορους συνεργάτες και φίλους, παλιούς και νέους.
Το υλικό αποστέλλεται στους εγγεγραμμένους χρήστες/fans μέσω mail, κάθε εβδομάδα, ενώ η πιο πρόσφατη αποστολή που έγινε ήταν το κομμάτι τους “Universe Of Can When Back”.
Το κομμάτι είναι ένα κλασσικό Underworld μουσικό έπος, με minimal groove-άτους ρυθμούς, επενδυμένο ως συνήθως με ένα επαναλαμβανόμενο στίχο: “We come from here, we come from here..here, here we come”.
Ο σκηνοθέτης Simon Taylor ανέλαβε να φτιάξει το video, και χρησιμοποίησε clips με τον Karl Hyde να γράφει στο notepad του. Ο Hyde σχολίασε σχετικά: «Γράφω λέξεις στο online ημερολόγιο μου εδώ και είκοσι χρόνια και είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία βιντεοσκοπείται από κάποιον – Μου κινεί αλήθεια την περιέργεια όλο αυτό!»
Ακούστε το “Universe Of Can When Back


Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο Drift και να παίρνετε την εβδομαδιαία Underworld-ική δόση σας δεν έχετε παρά να μπείτε στο official Underworld site

Διαβάστε επίσης