Ο Irvine Welsh, συγγραφέας του Trainspotting, ετοιμάζει acid house άλμπουμ ontheroad.edbookfest.co.uk

Ο Irvine Welsh, συγγραφέας του Trainspotting, ετοιμάζει acid house άλμπουμ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 00:03
Γράφτηκε από:

Η συγγραφέας Irvine Welsh ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε ένα μουσικό έργο, και πιο συγκεκριμένα σε ένα acid house άλμπουμ. Πίσω στη δεκαετία του '90, ο Welsh με το Trainspotting άλλαξε αναμφίβολα την pop κουλτούρα, όπως την ξέραμε. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1993 και προσαρμόστηκε από τον Danny Boyle για την ομώνυμη ταινία του 1996. Το soundtrack της ταινίας ήταν από τα πλέον επιτυχημένα όλων των εποχών, κάτι που συνέβη και με άλλα βιβλία του που έγιναν ταινίες, όπως το The Acid House (1998) και το Ecstasy (2011).
Τώρα, φαίνεται πως ο Σκωτσέζος συγγραφέας ρίχνει το ενδιαφέρον του στη μουσική, καθότι ανακοίνωσε τα πλάνα για το ντεμπούτο δίσκο του, κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον. Βέβαια, το ενδιαφέρον του Welsh για τη μουσική χρονολογικά προηγήθηκε της έναρξης της συγγραφικής του καριέρας. Όπως είχε γραφτεί στην εφημερίδα The Telegraph το 2003, ο Irvine άφησε το Εδιμβούργο για το Λονδίνο με την ελπίδα να γίνει μουσικός. Έτσι, ως μέλος της πανκ σκηνής του Λονδίνου των ’70s, έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε για τις μπάντες The Pubic Lice και Stairway 13.
Μιλώντας στην εφημερίδα Scottish Sun, ο 60χρονος σκωτσέζος μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας αποκάλυψε ότι η κυκλοφορία θα είναι μια «αντίδραση προς τους νεαρούς, χωρίς κέφι, καλλιτέχνες» που κάνουν μουσική σήμερα.
Ο συγγραφέας του Trainspotting δήλωσε: "Δε θα έχει τεράστια ένταση ή τρελά πράγματα, αλλά θα έχει πολύ κλασσική acid house με στροβιλισμένα εφέ και θορύβους και έντονες μπασογραμμές
"Ελπίζω όσοι το ακούσουν να χοροπηδούν και να περνάνε καλά, αλλά δεν πρόκειται και να αιμορραγήσουν τα αυτιά σας", είπε και συνέχισε: "Και δεν πρόκειται να θέλετε να ξεγυμνωθείτε από τη μέση και πάνω, να φτύνετε και να χτυπάτε το κεφάλι σας στο πάτωμα". Τέλος, ανέφερε πως ο δίσκος θα έχει χιούμορ, κέφι και αυτόν να τραγουδάει με γερμανική προφορά.
Η ημερομηνία και ο τίτλος της κυκλοφορίας του άλμπουμ ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Πέρυσι, είχε γίνει γνωστό πως ο Welsh σχεδίαζε μiα νέα τηλεοπτική σειρά στην οποία θα έλεγε την ιστορία της γέννησης της acid house και του rave κινήματος, δεν είχαμε όμως κάποιο νεότερο για το συγκεκριμένο.

Θυμηθείτε παρακάτω λίγο Trainspotting και The Acid House μέσω των σύντομων trailer που τα παρουσίαζαν.