Ο Jack White καταδικάζει ομοφοβικό περιστατικό σε συναυλία του montreuxjazzfestival.com

Ο Jack White καταδικάζει ομοφοβικό περιστατικό σε συναυλία του

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 11:10
Γράφτηκε από:

Προ ολίγων ημερών, ο Jack White έμφανίστηκε στο Edmonton του Καναδά, με ένα σοβαρό έως σκοταδιστικό γεγονός να λαμβάνει χώρα στο πλήθος. Μια μουσικός που συμμετείχε στη Συμφωνική Ορχήστρα του Edmonton, βρέθηκε στο χώρο με μία φίλη της και, πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής, οι δύο γυναίκες φιλήθηκαν. Καθώς αυτό συνέβαινε, ένα μέλος του προσωπικού του venue τους είπε ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, βάζοντας το χέρι της μεταξύ των δύο γυναικών.

Όπως ανέφερε η μουσικός αργότερα (σε δηλώσεις της στο CBC): “Αγκάλιασα τη φίλη μου, και ξαφνικά ένα μέλος του προσωπικού μου είπε: «Αυτό δεν επιτρέπεται εδώ ». Ήταν πολύ ενοχλητικό. Δεν είναι κάτι που μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα βιώσω, ειλικρινά".

Η γυναίκα μίλησε με τον διευθυντή της υπαλλήλου, ο οποίος ζήτησε συγνώμη, και υπέβαλε έκθεση σχετικά με όσα συνέβησαν, ενώ έγραψε και για το γεγονός στο facebook. Ο White, ενημερώθηκε για το περιστατικό και δημοσίευσε μια σχετική δήλωση στo Instagram. Συνόδευσε το post του μάλιστα με μια φωτογραφία δύο γυναικών που φιλιούνται σε ένα live των Beatles της δεκαετίας του '60:

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει ένα ζευγάρι λεσβιών που μοιράζεται ένα φιλί σε μια συναυλία των Beatles το 1964, ενώ το υπόλοιπο πλήθος ούρλιαζε για το συγκρότημα. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες και ο λόγος είναι το πόσο όμορφη είναι η όλη κατάσταση που παρουσιάζει. Κρύβονται, αλλά σε κοινή θέα. Έχουμε 2018, και δύο άνθρωποι που εκφράζουν την αγάπη τους, δεν πρέπει να κρύβονται. Η είδηση ότι σταμάτησαν δύο γυναίκες από το να φιλιούνται στη συναυλία μου στο Edmonton με απογοήτευσε πραγματικά. Στο επόμενο live, στο Calgary, αφιέρωσα το τραγούδι Love Interruption στις δύο γυναίκες, και ενθάρρυνα όλους στο πλήθος να φιλήσουν τους αγαπημένους τους. Ας προωθήσουμε την αγάπη και την αποδοχή όπου και όποτε μπορούμε. - Jack White III
Εμείς το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι πως του αξίζει ένα μπράβο που δεν άφησε το περιστατικό να περάσει ασχολίαστο, και ως μη γενόμενο.