Σημάδια ζωής από το Σουηδικό πειραματικό δίδυμο των The Knife v_era

Σημάδια ζωής από το Σουηδικό πειραματικό δίδυμο των The Knife

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 12:56
Γράφτηκε από:

Σαφώς και είναι της μόδας οι επανασυνδέσεις. Και, ναι, τελικά δε το κάνουν μόνο οι Πυξ Λαξ. Ενώ λοιπόν οι Σουηδοί The Knife είχαν δηλώσει από το 2014 και το τέλος των υποχρεώσεων τους με το tour για το άλμπουμ τους Shaking The Habitual (2013), ότι θα σταματούσαν τις live εμφανίσεις (αλλά κατά τα φαινόμενα και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σα μπάντα), ξαφνικά σήμερα η σελίδα τους στο facebook βομβαρδίστηκε από όχι ένα αλλά δυο νέα video. Το γεγονός αυτό δε μπορεί να θεωρηθεί κάτι άλλο από επανεμφάνιση-έκπληξη.
Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κίνηση αυτή σημαίνει και επανένωση των Karin Dreijer Andersson και Olof Dreijer και κοινή πορεία. Σίγουρα στο μέλλον κάποια διευκρίνηση αναμένεται να δοθεί, άλλωστε και η ανακοίνωση της λήξης εργασιών το 2014 ήταν αναλυτική και αρκούντως δακρύβρεχτη.

20747891 10156484731583502 612421733 o

Τα videos μπορείτε να τα δείτε παρακάτω. Και τα δυο είναι “πειραγμένα” (όπως και η μουσική της μπάντας άλλωστε) και μικρής διάρκειας. Το πρώτο (εδώ) τιτλοφορείται Mother Of Knives Cooking Class και παρουσιάζει ένα παράξενο μάθημα μαγειρικής, κάποιες μάσκες που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν η μπάντα, μια πίτα αγγουριού και επίδειξη από πολύ κακή δεξιότητα στη χρήση μαχαιριών. Όλα αυτά υπό τους ήχους του Networking από το Shaking The Habitual. Το δεύτερο video (εδώ) είναι ακόμα μικρότερης διάρκειας και παρουσιάζει ένα μεγάλο μαχαίρι να κόβει μια καραμέλα σχήματος κερασιού.
Παράλληλα με τα videos, στα social media της μπάντας παρατηρεί κανείς μια αισθητική ανανέωση, που συνήθως είναι μια ένδειξη ότι ένα συγκρότημα ξαναζωντανεύει. Επειδή όμως μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, καλό είναι να περιμένουμε την επόμενη κίνηση της μπάντας. Αν αυτή υπάρξει…

Διαβάστε επίσης