Δισκογραφική επιστροφή για τον Robert Plant. Ασταμάτητος

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 12:31
Γράφτηκε από:

Η είδηση κυκλοφορίας κάθε νέου άλμπουμ από τον αειθαλή Robert Plant είναι πάντα ένα ευχάριστο γεγονός. Η καριέρα του ως front man των μοναδικών Led Zeppelin μπορεί να έχει λήξει εδώ και χρόνια, όμως οι solo δουλειές του είναι συνήθως υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα καταφέρει και προσαρμόζεται στην εξέλιξη της μουσικής μέσα στις δεκαετίες.
Ο διάδοχος λοιπόν του Lullaby And… The Ceaseless Roar του 2014 σύντομα θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία. Ο τίτλος του νέου, ενδέκατου, σόλο άλμπουμ είναι Carry Fire και θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου μέσω της Nonesuch/Warner. Το πρώτο δείγμα από αυτό, είναι το The May Queen, και μπορείτε να το ακούσετε εδώ.
Σημαντική είναι και η εμφάνιση για δεύτερη φορά σε δίσκο του Robert, της νέας μπάντας που συνεργάζεται, των THE SENSATIONAL SHAPE SHIFTERS. Παράλληλα, στο Carry Fire έχουμε και την guest εμφάνιση της τραγουδίστριας των PRETENDERS, Chrissie Hynde, στην διασκευή του Bluebirds Over The Mountain του Ersel Hickey που έγινε γνωστό απο τον Ritchie Valens (ακούστε το κομμάτι εδώ, και για να σας λυθεί η απορία του πώς περίπου θα διασκευαστεί από τον Robert, πάρτε μια ιδέα εδώ) αλλά και τους The Beach Boys.
Σε δηλώσεις του για το νέο άλμπουμ ο Plant, ανέφερε:
"Είναι θέμα πρόθεσης, σέβομαι και απολαμβάνω τις προηγούμενες μου δουλειές, αλλά κάθε φορά αισθάνομαι το κίνητρο για τη δημιουργία νέας δουλειάς, πρέπει να αναμειγνύω το παλιό με το καινούριο. Συνεπώς, η όλη πρόθεση και ο σκοπός της μπάντας έχει μετακινήσει ελαφρώς τον άξονά της. Ο νέος ήχος δίνει χώρο στην διάθεση της στιγμής, τα υπαρκτά και δραματικά ηχοτόπια διάθεσης, μελωδιών και ενορχήστρωσης
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα των τραγουδιών του επερχόμενου άλμπουμ:
Carry Fire


01. The May Queen
02. New World…
03. Season's Song
04. Dance With You Tonight
05. Carving Up The World Again
06. A Way With Words
07. Carry Fire
08. Bones Of Saints
09. Keep It Hid
10. Bluebirds Over The Mountain
11. Heaven Sent

Διαβάστε επίσης