Ιστορικός συμβιβασμός σε μια λυπητερή ιστορία

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 11:53
Γράφτηκε από:

Η ξεφτίλα είχε ξεπεράσει κάθε όριο. Η ξενέρα των οπαδών τους επίσης. Φαίνεται πως τελικά ήρθε η ώρα όλο αυτό να λάβει ένα κάποιο τέλος. Ο λόγος για την κόντρα των (υπόλοιπων) New Order με τον πάλαι ποτέ μπασίστα τους, Peter Hook, που από το 2006 είχε σταματήσει να παίζει μαζί τους και το 2015 τους έκανε μήνυση για κλοπή περιουσιακών του στοιχείων (ποσοστών απο τα κοινά τους δικαιώματα στην ουσία).
Αν είσαι οπαδός των Joy Division και αν παρέμεινες όλα τα χρόνια που ακολουθήσαν πιστός και στη νέα τάξη πραγμάτων της μπάντας (New Order), η διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ των μελών ήταν μια μαχαιριά στην καρδία σου. Οι New Order ανακοίνωσαν ότι έφτασαν σε “πλήρη και τελική διευθέτηση (των διαφορών τους)” με τον Hook σχετικά με τα δικαιώματα “διαφόρων περιουσιακών στοιχείων των Joy Division και των New Order” που ο Hook είχε διεκδικήσει για αποκλειστική χρήση. Η ανακοίνωση της μπάντας έγινε μέσω του site της, και δεν περιλάμβανε καμία λεπτομέρεια που αφορούσε στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας. Από την πλευρά του Hook, δεν υπήρξε καμία σχετική τοποθέτηση η σχόλιο.
Στην ανακοίνωση τους οι New Order ανέφεραν “Τα ονόματα Joy Division και New Order σημαίνουν πολλά πράγματα σε τόσο πολλούς από τους οπαδούς, και η μπάντα αισθάνθηκε ότι ήταν σημαντικό να προστατέψει τον μύθο τους” (σ.σ: νωρίς το θυμήθηκε) και συνέχισαν “Με αυτά τα θέματα πλέον να έχουν επιλυθεί, οι Bernard, Stephen και Gillian μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, να γράφουν μουσική και να παίζουν ζωντανά”.
Καλά τα λόγια και οι ανακοινώσεις (υποθέτουμε πως έχουν μια νομική κάλυψη όλα αυτά προφανώς) αλλά καλό είναι να δούμε τι θα δείξει και η πράξη στο μέλλον. Αναμένουμε ελπίζοντας για το καλύτερο για την ιστορική αυτή μπάντα.
Μιας και τους θυμηθηκαμε, ας τους ακούσουμε κιόλας: (εδώ)

Διαβάστε επίσης