Δύο ακόμα απώλειες για τη μουσική: Έφυγαν από τη ζωή Fred Cole (Dead Moon) και Chuck Mosley (ex-Faith No More)

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 10:20
Γράφτηκε από:

Δυστυχώς το θανατικό που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της μουσικής δε λέει να σταματήσει. Μέσα σε λίγες ώρες λοιπόν η παγκόσμια μουσική κοινότητα ήρθε μπροστά σε δυο δυσάρεστα γεγονότα.
Πρώτο άσχημο νέο, ο θάνατος του Fred Cole των τεράστιων Dead Moon (και αργότερα των Pierced Arrows αλλά και με συμμετοχές σε διάφορες άλλες μπάντες). Ο Fred έπασχε τα τελευταία χρόνια από καρκίνο και πρόσφατα είχε μπει στο νοσοκομείο για λόγους που πιθανά σχετίζονταν με αυτόν. Ήταν 69 ετών.
Γεννήθηκε στην Τακόμα της πολιτείας Ουάσιγκτον και η καριέρα του ξεκίνησε μόλις στα 16 του χρόνια όπου έπαιζε με διάφορα συγκροτήματα του ευρύτερου πάντα punk, garage/punk χώρου. Από το 1987 η καριέρα του θα απογειωθεί όταν σχηματίζει τους Dead Moon μαζί με τη γυναίκα του Toody (μπάσο) και Andrew Loomis (ντραμς). Την επόμενη χρονιά, κυκλοφορούν το πρώτο τους single (Parchment Farm) στην δική τους δισκογραφική εταιρεία με έδρα το Πόρτλαντ, την Tombstone Records. Θα ακολουθήσουν βέβαια πολλές κυκλοφορίες και μεγάλη πορεία. Το τελευταίο τους LP, το Dead Ahead, κυκλοφόρησε το 2004, δύο χρόνια πριν τη διάλυση τους. Αργότερα, το 2014, η μπάντα επανενώθηκε, ενώ το 2016 ο Loomis έφυγε από τη ζωή. Μετά τη διάλυση των Dead Moon, ο Fred και η Toody δημιούργησαν τους Pierced Arrows και κυκλοφόρησαν 2 LPs. Oι δύο τους πραγματοποίησαν tour όπου εμφανίζονταν σαν ακουστικό ντουέτο. Η συγκινητική ανακοίνωση της Toody παρακάτω τα λέει όλα:
I'm so sorry to have to let you know that Fred lost his battle with cancer & passed away peacefully in his sleep last night, Nov 9, 2017. Thank you one & all for all the years & memories we all shared together, for being friends first & business partners second, so proud to be a part of your lives.
Fred had that quality of being "immortal" and I believe his songs & recordings will make it so. We can always hear his voice & his passion there and remember it like it was only yesterday & will go on forever. I love you all, Toody
"The last train is leaving
Can't you read the signals in my eyes
And I'm standing on the platform
Waiting for the ones I've left behind"
Fred Cole
Last Train
Δεύτερο επίσης πολύ κακό νέο είναι ο θάνατος του πρώτου, αρχικού τραγουδιστή των Faith No More, Chuck Mosley, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση στον τύπο, ο Καλιφορνέζος Mosley βρέθηκε νεκρός από λόγους που σχετίζονται με εξαρτήσεις, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο νηφαλιότητας.
Ο Mosley ήταν ο τραγουδιστής των Faith No More στα πρώτα δύο άλμπουμ τους, το We Care a Lot του 1985 και το Introduce Yourself του 1987. Απολύθηκε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον έως σήμερα frontman, Mike Patton. Ακολούθησαν προβλήματα με μηνύσεις για θέματα που είχαν να κάνουν με την κυριότητα των δικαιωμάτων που τελικά λύθηκαν εκτός δικαστηρίου. Χρόνια αργότερα, ο Mosley συμφιλιώθηκε με τους Faith No More, ενώ πραγματοποιήθηκε και επανένωση της μπάντας επί σκηνής το 2010. Αργότερα (το 2015 και το 2016), ξαναπραγματοποίησε εμφανίσεις μαζί τους. Μετά την αρχική αποχώρησή του από το FNM, ο Mosley για ένα διάστημα ήταν ο frontman των Bad Brains ενώ έκανε και κάποιες solo δουλειές, συμπεριλαμβανομένης της funk/metal μπάντας Cement.