Έρχεται ο νέος δίσκος των Tool μέσα στο 2018 (ναι καλά οκ, τι άλλα;)

Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 22:48
Γράφτηκε από:

Ενώ γράφω αυτή την είδηση σκέφτομαι από μέσα μου: “…ρε μας δουλεύουν αυτοί;..”. Αναρωτιέμαι χαμηλοφώνως επίσης “…βρε, μήπως ο κόσμος που θα πατήσει το κλικ εδώ θα μας κράξει μετά με κάτι του στυλ: καλά δε κουραστήκατε να αναδημοσιεύετε χαζομάρες που πετάνε τα μέλη ή παρατρεχάμενοι γύρω από αυτούς; Και δε θα έχει και άδικο..

Σκέφτομαι διάφορα αλλά ταυτόχρονα αναλογίζομαι ότι βασικός λόγος που ασχολούμαστε με τη μουσική στο Sliding Backwards είναι και τα πεπραγμένα (και τα...μη πεπραγμένα) αυτής της απίστευτης μπάντας που λέγεται Tool. Οπότε, δε γίνεται να μην γράφουμε ότι νεότερο ακούμε για αυτούς. Δε γίνεται!

Πάμε στην είδηση. Μετά από παραπάνω από μία δεκαετία αναμονής για το νέο δίσκο, έχουμε δήλωση μέλους του συγκροτήματος σχετική με αυτόν μέσα 2018. Συγκεκριμένα ο Danny Carrey δήλωσε (στο Loudwire) πως το νέο άλμπουμ των Tool ΘΑ κυκλοφορήσει επιτέλους το 2018. Ο Danny, ήταν καλεσμένος σε εκπομπή για να μιλήσει για το νέο του project, Legend of the Seagullmen. Εκεί, η κουβέντα πήγε στα πλάνα που μπορεί να έχει για tour με το project. Απάντησε πως το πράγμα είναι λίγο μπερδεμένο λόγω της δέσμευσης των Tool να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο:

Σε αυτή τη φάση, είναι δύσκολο (να αποφασίσουμε πότε θα περιοδεύσουν οι Legend of the Seagullmen) γιατί είμαστε κοντά στο να μπούμε στο studio με τους Tool, οπότε θα πρέπει να συντονίσουμε ανάλογα και τα προγράμματά μας” ανέφερε ο ντράμερ της μπάντας.

Όταν πιέστηκε λίγο παραπάνω σχετικά με το αν οι οπαδοί μπορούν να ελπίζουν σε δίσκο μέσα στο 2018, ο Carrey ανοίχτηκε ακόμα περισσότερο αναφέροντας: “Ναι! Το αναφέρω με βεβαιότητα. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα το έχουμε έτοιμο (το νέο άλμπουμ) μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς. Θα ακολουθήσει η περίοδος του στησίματος του και της παραγωγής οπότε ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει δε μπορώ να σας το πω”

Στο σημείο αυτό βέβαια να πούμε πως και στο παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες δηλώσεις (ίσως όχι τόσο συγκεκριμένες) ενώ ο Maynard έχει υποχρεώσεις και με τους A Perfect Circle (Ευρωπαική περιοδεία). Πάντως κάτι κινείται και δε μπορούμε παρά να ελπίζουμε πώς πλέον είναι θέμα μηνών. Το “μέσα στο 2018” γεννά ελπίδα. Ξεπεράσαμε τις 4000 μέρες περιμένοντας το διάδοχο του 10000 Days οπότε μερικοί μήνες ακόμα δεν ακούγονται δα και κάτι τόσο τρομερό.

Έως τότε ας παρηγορηθούμε με αυτό το ταπεινό video από το μακρινό 1993. Για λίγη πρωινή κατάθλιψη...

(Δείτε το εδώ)

 

Φωτογραφική σύνθεση: v_era