Νέος δίσκος από τον -τεράστιο- David Byrne base.com

Νέος δίσκος από τον -τεράστιο- David Byrne

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 21:57
Γράφτηκε από:

Ο David Byrne ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέου άλμπουμ με ημερομηνία εμφάνισης στα δισκοπωλεία την 9η Μαρτίου του 2018. Τίτλος αυτού θα είναι American Utopia (πολύ το δουλεύουν το “American” τελευταία, θυμίζουμε το American Dream των LCD Soundsystem) και θα κυκλοφορήσει μέσω της Todomundo/Nonesuch.

Ο δίσκος προέκυψε μετά από συνεργασία του Byrne με τον παλιόφιλο του Brian Eno και τον Rodaidh McDonald (The xx, King Krule) ενώ υπήρξαν συμμετοχές από τους Oneohtix Point Never, Jam City, Doveman και άλλους. Μιλάμε λοιπόν για την επιστροφή του David Byrne στην (εντελώς) solo δισκογραφία μετά το 2004 και το Grown Backwards. Στο μεταξύ βέβαια είχαν μεσολαβήσει δίσκοι/συγκυκλοφορίες με τον Bryan Eno, Norman Cook, St Vincent ενώ φυσικά όλα αυτά τα χρόνια γράφει μουσική για ταινίες, θέατρο, ασχολείται με οικολογικά θέματα, δίνει δεκάδες διαλέξεις και γενικώς δε σταματά ποτέ να ασχολείται με το πως θα κινητοποιεί η καλλιτεχνική διάθεση και η ευαισθησία των ανθρώπων. Μα ποτέ!

Ο Byrne κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο καινούριο τραγούδι από το δίσκο. Τίτλος του: Everybody’s Coming to My House και το έγραψε μαζί με τον Eno, με συμμετοχή από Sampha, TTY, Onyx Collective’s Isaiah Barr κ.α.

Δείτε το εδώ

Παρακάτω δείτε τη λίστα των τραγουδιών του American Utopia καθώς και το εξώφυλλο του δίσκου.

American Utopia:

01 I Dance Like This
02 Gasoline and Dirty Sheets
03 Every Day Is a Miracle
04 Dog’s Mind
05 This Is That
06 It’s Not Dark Up Here
07 Bullet
08 Doing the Right Thingopen
09 Everybody’s Coming to My House
10 Here

 

Ο Byrne παράλληλα ανακοίνωσε και tour υποστήριξης του δίσκου που ακόμα όμως περιλαμβάνει ελάχιστες Ευρωπαϊκές ημερομηνίες, οπότε αναμένουμε….