Πάνος Φωτάκος / Δημήτρης Τσάρνος: Κυκλοφορία δίσκου "SPARAGMATA"

Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 13:06
Γράφτηκε από:

Τι έχεις να μας πεις στο τέλος που να είναι τόσο σημαντικό ώστε να χάσουμε το τρένο;
Θα υπάρξει μια ρωγμή; Mέσα από την οποία θα περάσει το βασικό νόημα που έχεις να μας πεις και να μας κάνεις να σταθούμε άφωνοι μπροστά σε αυτό;
Περιμένω τη ρωγμή σου φίλε…
Η δική μας είναι αυτή.
Τα SPARAGMATA” μας.

tsarnos fotakos

Ο Πάνος Φωτάκος και ο Δημήτρης Τσάρνος συναντήθηκαν πρώτη φορά σε ένα στούντιο στο Περιστέρι. Ξεκίνησαν να συνεργάζονται σε διάφορα μουσικά projects, με πολλές ώρες παιξίματος παρέα, οπότε με τον καιρό "χτίστηκε" ο ήχος τους που συνδυάζει το γήινο με το απόκοσμο. Ήχος που δεν κατατάσσεται εύκολα σε κάποιο μουσικό είδος ενώ παράλληλα νοηματοδοτεί την έννοια των αντιθέσεων. Συνήθως η μουσική συνοδεύει τις εικόνες, στην περίπτωση όμως αυτή έγινε το αντίστροφο.


ΠΑΝΟΣ ΦΩΤΑΚΟΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Πάνος Φωτάκος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική στα δεκατρία του περίπου χρόνια. Με μέσο έκφρασης την ηλεκτρική κιθάρα, ανέκαθεν ανοιχτός σε ποικίλα ακούσματα και με διάθεση για πειραματισμό, έχει συμμετάσχει δισκογραφικά σε διάφορα Αθηναϊκά μουσικά projects, όμως παράλληλα βάδιζε το δικό του μουσικό μονοπάτι.

Σήμερα συνεχίζει να συνθέτει, έχοντας κυκλοφορήσει πέντε προσωπικά album και αρκετά single με μια πιο κινηματογραφική ματιά, ambient υφές και μια διάθεση για εξερεύνηση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
To 2017 κυκλοφόρησε τον δίσκο “ISLE”, τον οποίο εμπνεύστηκε από τη παραμονή του στο νησί της Αμοργού, αποτελούμενο απο τέσσερα κομμάτια, με μοναδικό όργανο την ηλεκτρική κιθάρα.
Το 2021 έρχεται το δεύτερο album με το όνομα “AKRITAS”, και τη συμμετοχή μουσικών όπως οι Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Νίκος Βελέντζας και Δημήτρης Βαρουξής. Ένας concept δίσκος με θεματολογία την ψυχολογική αστάθεια του ανθρώπου και τα πνευματικά επίπεδα που καλούμαστε να ανέβουμε για να πετύχουμε ψυχική ανάταση. Πέντε ιστορίες που μας πάνε από το φως στο σκοτάδι, και από το σκοτάδι στο φως.
Τον Αύγουστο του 2022 κυκλοφορεί τον τρίτο του δίσκο, “CICADAS”. Mια ωδή στο καλοκαίρι και στους ακούραστους τραγουδιστές του καλοκαιριού. Επτά συνθέσεις με μοναδικό όργανο την ηλεκτρική κιθάρα και τη χρήση πεταλιών/εφέ. Μελωδίες, αρχέγονα συναισθήματα και ήχοι από τα βάθη της θάλασσας συνθέτουν την εν λόγω δουλειά.
Τον Ιανουάριο του 2023 κυκλοφορεί ένα μικρό EP με τίτλο “SOUNDSCAPES & LANDSCAPES”.
Μilos, Nisyros και Amorgos είναι οι τίτλοι. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα εν λόγω νησιά με τον απόκοσμο χαρακτήρα. Τον Δεκέμβριο του 2023, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τσάρνο στα τύμπανα, γράφουν τον δίσκο τους “SPARAGMATA”. Ένα ζωντανά ηχογραφημένο album, αποτελούμενο από τέσσερις οργανικές συνθέσεις με avant garde rock, post, ambient, folk χαρακτήρα και αυτοσχεδιαστικές στιγμές. Μια δουλειά που φέρνει του δύο μουσικούς ένα βήμα πιο κοντά στην ελληνική μουσική, μέσα απο το δικό τους προσωπικό ύφος και στυλ.

fotakos

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΡΝΟΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Τσάρνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Δεκαπέντε χρόνια μετά η ζωή του άλλαξε όταν άρχισε να ανακαλύπτει όλο και περισσότερο τον κόσμο της μουσικής. Τον τράβηξε περισσότερο ο κόσμος των κρουστών οργάνων και συγκεκριμένα τα τύμπανα. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά μουσικά σχήματα ενώ έχει δισκογραφήσει και με αρκετά από αυτά.
Σήμερα, συνεχίζει να μοιράζεται αλλά και να πειραματίζεται με τις μουσικές που αγαπά περισσότερο, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το διδακτικό κομμάτι της μουσικής.
Τον Δεκέμβριο του 2023 ολοκλήρωσε και αποτύπωσε μαζί με τον Πάνο Φωτάκο την πρώτη τους προσωπική δουλειά με τίτλο “SPARAGMATA”. Τέσσερα κομμάτια, μια ιστορία με πολλές μεταβλητές για τον καθένα, αλλά μια και μόνη διαδρομή. Η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία και η δίψα για εξερεύνηση εντός και εκτός συνόρων ήταν το κίνητρο πίσω από τη συγκεκριμένη δουλειά.

tsarnos

Διαβάστε επίσης