Push Forward: το νέο single των commuter!

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 16:50
Γράφτηκε από:

commuter

Push Forward

New Single

Η post-punk τετράδα από την Αθήνα παρουσιάζει το νέο της single "Push Forward" ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους ομότιτλου EP.

Το "Push Forward" αποτελεί μια φυσική συνέχεια των θεμελίων που τέθηκαν στην πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος, συνδυάζοντας τεταμένα και παράλληλα μελωδικά κιθαριστικά riffs πάνω από ένα δυναμικό rhythm section, όπου σε συνδυασμό με τους στίχους επιτυγχάνει μια ισορροπία ανάμεσα στο πάθος και την απάθεια.

Η αφήγηση του τραγουδιού εμβαθύνει σε ένα ταξίδι μετάβασης και αυτοανακάλυψης, όπου οι έντονες συναισθηματικές εκρήξεις δίνουν τη θέση τους σε στιγμές αναστοχασμού, αποστασιοποίησης και αυτοσαρκαστικού χιούμορ. Καθώς το κομμάτι εξελίσσεται, παρουσιάζει μια σύγχρονη ερμηνεία του κλασικού ήχου post-punk των '80s, αλλά δεν σταματά εκεί, καθώς η πρώτη πράξη κορυφώνεται σε ένα ξέσπασμα θορύβου που προετοιμάζει το έδαφος και χτίζει το επερχόμενο δεύτερο μέρος μέσω των έντονων shoegaze αισθητικής κιθαρών.

Αυτό είναι το πρώτο single από το επερχόμενο ντεμπούτο album των commuter, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024, σε ψηφιακή μορφή και βινύλιο. Η ηχογράφηση και η παραγωγή έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Suono Studio στην Αθήνα και το master από τον Greg Obis στο Chicago Mastering Service. Το artwork της κυκλοφορίας σχεδιάστηκε από τον AD Visions.

Το ”Push Forward” είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

https://recordu.lnk.to/Push_Forward

Οι commuter ξεκινούν τα live τους για το 2024 με το πρώτο μέρος του ελληνικού τουρ που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

TOUR DATES

06.04 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - γιαπί (w/ GRACE)

12.04 – ΑΘΗΝΑ – ROMANTSO (w/ messier13)

13.04 – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΤΒΑ

26.04 – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ASTORIA BILLIARDS BAD (w/ Perfect Mess)

27.04 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – BANDAPART (w/ GRACE)

28.04 – ΛΕΩΝΙΔΙΟ – PANJIKA COOPERATIVE

commuter 24 by ArgyrisLiosis

Photo: Argyris Liosis

Οι commuter ξεκίνησαν ως μουσικό project του Διονύση Κουταβά (vocals/guitar) στην Αθήνα του 2019 με βασική επιρροή τον post-punk ήχο της σκηνής του Καναδά αλλά και το νέο ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Οκτώβριο του 2021 το project απέκτησε μορφή full band, με την προσθήκη των Δημήτρη Κουτσούλη (drums), Σπήλιου Κάκκα (bass) και Αλέξανδρου Κολοκυθά (guitar) και έκτοτε πραγματοποιεί εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα και τις πόλεις της επαρχίας αλλά και στο εξωτερικό (Ουγγαρία, Τουρκία), έχοντας μοιραστεί την σκηνή με σημαντικά εγχώρια (The Steams, Deaf Radio) και ξένα ονόματα (Unschooling, SONS, Dry Cleaning, Protomartyr).Το ομώνυμο ΕΡ της μπάντας κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 σε ψηφιακή μορφή και κασέτα από την Bitter Tea Records, ενώ ο επερχόμενος full-length δίσκος τους θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 σε ψηφιακή μορφή και βινύλιο.

https://linktr.ee/commuterband