MDOU MOCTAR - Imouhar | Κυκλοφόρησε το δεύτερο singe & video από το επερχόμενο άλμπουμ

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 16:42
Γράφτηκε από:

Οι Mdou Moctar κυκλοφόρησαν το νέο τους single & video ‘Imouhar’ μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ τους, “Funeral For Justice”, που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου από τη Matador.

Tο “Imouhar” καλεί τους Tuareg, στους οποίους ανήκει το συγκρότημα, να διατηρήσουν τη γλώσσα τους Tamasheq που κινδυνεύει να πεθάνει και ο Moctar είναι ένας από τους λίγους στην κοινότητά του που ξέρει όχι μόνο να μιλάει αλλά και να γράφει. «Οι άνθρωποι εδώ χρησιμοποιούν μόνο γαλλικά», λέει ο Mdou. «Αρχίζουν να ξεχνούν τη γλώσσα τους. Νιώθουμε ότι σε εκατό χρόνια κανείς δεν θα μιλάει καλά τα Tamasheq και αυτό είναι πολύ τρομακτικό για εμάς.»

Δείτε το video που κυκλοφόρησε η Laura Greenhall.

Το “Imouhar” έρχεται μετά το single “Funeral For Justice” που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και έδωσε και τον τίτλο του νέου δίσκου. Το κουαρτέτο θα πραγματοποιήσει την περιοδεία του αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α, ενώ θα εμφανιστεί σε φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως τα: Glastonbury, End Of The Road, Manchester Psych Fest, Moseley Folk Festival.

To άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο κλείσιμο της περιοδείας τους για το άλμπουμ “Afrique Victime” που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια. Σε αυτό το άλμπουμ, το κουαρτέτο ακούγεται ακόμα πιο δυναμικό, ασυγκράτητο και δεν κάνει σε τίποτα πίσω. Η μουσική τους είναι πιο δυνατή, πιο γρήγορη και πιο άγρια ενώ οι στίχοι είναι άκρως πολιτικοποιημένοι.

Τα τραγούδια στο “Funeral For Justice” μιλούν για τα δεινά του Νίγηρα και των Τουαρέγκ. «Αυτό το άλμπουμ είναι πραγματικά διαφορετικό για μένα», εξηγεί ο Moctar, τραγουδιστής και αναμφισβήτητα εμβληματικός κιθαρίστας του συγκροτήματος, που έχει δώσει και το όνομά του σε αυτό. «Τώρα τα προβλήματα της τρομοκρατικής βίας είναι πιο σοβαρά στην Αφρική. Όταν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ήρθαν εδώ, είπαν ότι θα μας βοηθήσουν, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι πραγματικά διαφορετικό. Δεν μας βοηθούν ποτέ να βρούμε μια λύση

Οι Mdou Moctar είναι πρώτα και κυρίως ένα συγκρότημα. Εκτός από τον Moctar, αποτελείται από τον κιθαρίστα Ahmoudou Madassane, τον ντράμερ Souleymane Ibrahim και τον Αμερικανό μπασίστα και παραγωγό Mikey Coltun.

Το συγκρότημα ξεκίνησε παίζοντας σε παραδοσιακούς γάμους. Πρόκειται για εκδηλώσεις υψηλής ενέργειας – οι ενισχυτές φτάνουν μέχρι το 11 και ολόκληρη η πόλη καλείται να παρευρεθεί. «Μεγάλωσα στην πανκ σκηνή της DC και αυτό δεν είναι διαφορετικό», εξηγεί ο Coltun. «Είναι ένα DIY πανκ σόου: οι άνθρωποι φέρνουν γεννήτριες, στροβιλίζουν τους ενισχυτές τους. Τα πράγματα είναι χαλασμένα, αλλά τα κάνουν να δουλέψουν.»

Η μεταφορά αυτής της ενέργειας και της αίσθησης της κοινότητας σε ένα νέο κοινό ήταν ένας σημαντικός στόχος για το συγκρότημα. Οι πρώτες τους συναυλίες στις Η.Π.Α. μερικές φορές, κατά λάθος, οργανώνονταν για καθήμενους. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Σε πάνω από 100 συναυλίες, έχουν αποδείξει πως είναι ένα από τα πιο ζωηρά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο - ένα γκρουπ που έχει τις ρίζες του στην παράδοση των Τουαρέγκ αλλά αναμφισβήτητα έχει δικό του μοναδικό ύφος. Μια συναυλία των Mdou Moctar αναγνωρίζεται πλέον ως μια ευκαιρία για χορό, το λιγότερο.

mdou moctar funeral for justice cover

STREAM/BUY

http://lnk.to/mdouimouhar

PRE – SAVE ALBUM

http://lnk.to/ffjustice

www.mdoumoctar.com
www.facebook.com/mdoumoctarofficial/
https://www.instagram.com/mdou_moctar/
mdoumoctar.bandcamp.com/

Κυκλοφορεί από την Matador Records με την υποστήριξη της The Hubsters

Ακολουθήστε μας στα social media και στο You Tube

YouTube || Instagram || Facebook || Spotify || Souncloud

Διαβάστε επίσης