Οι Sonic Youth κυκλοφορούν νέο live άλμπουμ, με την τελευταία τους εμφάνιση στη Νέα Υόρκη!

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 20:10
Γράφτηκε από:

Οι Sonic Youth ανακοίνωσαν ένα live άλμπουμ, που θα περιέχει την τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση στη Νέα Υόρκη. Στις 18 Αυγούστου, θα κυκλοφορήσουν το Live in Brooklyn 2011 μέσω της Silver Current/Goofin. Νωρίτερα, με ανακοίνωση στη σελίδα τους στο facebook, αναφέρθηκαν στο σημαντικό γεγονός και μοιράστηκαν τα πρώτα δύο τραγούδια από το σετ, "Brave Men Run (In My Family)" και "Death Valley ’69".
Ο ντράμερ της μπάντας, Steve Shelley, σχετικά με την τότε ζωντανή εμφάνιση ανέφερε: «Αυτό το σόου ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς πραγματικά ξεχωριστών καλοκαιρινών εμφανίσεων στη Νέα Υόρκη για εμάς, ξεκινώντας το ’92 με το Summerstage στο Central Park όταν παίξαμε με τον Sun Ra. Για το σόου του Williamsburg Waterfront έγραψα το set list για να το παρουσιάσω στο συγκρότημα και ήταν πολύ υλικό που δεν είχαμε παίξει εδώ και καιρό, πολλά, σημαντικά κομμάτια, οπότε δεν ήμουν σίγουρος αν όλοι θα ήθελαν να το κάνουν το. Αφού ανησυχούσα για τα τραγούδια στα οποία το συγκρότημα θα μπορούσε να πει ναι ή όχι, πέταξα αυτές τις ανησυχίες από το παράθυρο και τελικά έφτιαξα μια λίστα με τραγούδια που πίστευα ότι θα ήταν ένα υπέροχο σύνολο. Κάναμε πρόβες την εβδομάδα του live στο χώρο μας στο Χόμποκεν και φτιάξαμε το σετ.. Στο τέλος νομίζω ότι η λίστα τραγουδιών τα κατάφερε, νομίζω πως ήταν ένα πετυχημένο σετ. Ήδη από το ’86 και το ’87 σταματήσαμε να παίζουμε το «Death Valley 69» και το «Brave Men Run» σε κανονικές εκτελέσεις. Ήμασταν ενθουσιασμένοι με το συνεχώς νεότερο υλικό που έρχεται στο σετ και έτσι παλαιότερα τραγούδια «αποσύρονταν» και δεν παίζονταν ξανά για χρόνια. Έτσι, σε αυτή τη συγκεκριμένη βραδιά στο Μπρούκλιν, πολλά από αυτά τα αποσυρμένα τραγούδια, οι σημαντικές στιγμές ξεσκονίστηκαν και ξαναεμφανίστηκαν. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός με μια πραγματικά ξεχωριστή λίστα τραγουδιών.”
Sonic Youth Live in Brooklyn 2011 tracklist:
1. Brave Men Run (In My Family)
2. Death Valley ’69
3. Kotton Krown
4. Kill Yr Idols
5. Eric’s Trip
6. Sacred Trickster
7. Calming The Snake
8. Starfield Road
9. I Love Her All The Time
10. Ghost Bitch
11. Tom Violence
12. What We Know
13. Drunken Butterfly.
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες προπαραγγελίας εδώ.
Το άλμπουμ θα μιξαριστεί  από τον επι χρόνια συνεργάτη τους, μηχανικό ήχου, Aaron Mullan και το mastering θα γίνει από τον Carl Saff.
Το "Live in Brooklyn 2011" θα κυκλοφορήσει σε 2X LP, 2X CD, 2X κασέτα και ψηφιακά στις 18 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Pascal Comelade & The Limiñanas - Boom Boom (Because Music, 2023)

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:31

Οι INNERSPEAKER μας παρουσιάζουν το "AION LIKE"

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 13:43

New, Greek and Cool (10/1/2024)

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 09:55