Κυκλοφορία νέου δίσκου Sparklehorse, 13 χρόνια μετά το θάνατο του Mark Linkous!

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 09:58
Γράφτηκε από:

Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από το 2010 και το θάνατο του Mark Linkous,  όπου και γινόταν αντιληπτό ότι η ζωή των Sparklehorse θα σταματούσε εκεί. Τώρα, μετά από μερικά teaser, οι θαυμαστές θα ακούσουν ξανά τη φωνή του Linkous, με ένα νέο μεταθανάτιο άλμπουμ. Με τη βοήθεια του αδερφού του Matt, ένας νέος δίσκος Sparklehorse με τίτλο Bird Machine πρόκειται να κυκλοφορήσει, αργότερα φέτος (Σεπτέμβριο). Το άλμπουμ θα είναι ένα ταξίδι 14 τραγουδιών μέσα από μερικές από τις τελευταίες ηχογραφήσεις που έκανε ο Linkous με τον παραγωγό Steve Albini.

Η ιδέα να δημιουργηθεί, τόσα χρόνια μετά ένα άλμπουμ Sparklehorse ξεκίνησε με την κυκλοφορία ενός ακυκλοφόρητου τραγουδιού με τίτλο 'It Will Never Stop', το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022. Μαζί με την ανακοίνωση του νέου άλμπουμ, ο Matt Linkous κυκλοφόρησε επίσης ένα νέο τραγούδι από το έργο, «Evening Star Supercharger». Αυτό θα είναι το πρώτο σετ τραγουδιών από τότε που ο Linkous πέθανε, (δια αυτοκτονίας δυστυχώς) το 2010. Την εποχή που πέθανε, το άλμπουμ βρισκόταν στα στάδια παραγωγής του, με τον Linkous να γράφει τον τίτλο του άλμπουμ και το tracklist πριν από τον θάνατό του.
Ο Matt Linkous συνέχισε λέγοντας πόσο τρομακτικό έργο ήταν η σύνταξη κάθε κομματιού του δίσκου. Μιλώντας στον Pitchfork: «Είναι δύσκολο να κάνεις μια επιλογή για την τέχνη κάποιου άλλου, ακόμα κι αν τον γνωρίζεις όλη σου τη ζωή. Είχαμε πολύωρες συζητήσεις για το ότι δεν θέλαμε να το πάμε σε διαφορετική κατεύθυνση. Θέλαμε να βγάλουμε ό,τι υπήρχε εκεί».

SPARKLEHORSE Danny Clinch Photography

Η κουνιάδα του Mark, η Melissa, βοήθησε επίσης στη συνένωση των κομματιών μέσα από διάφορα κουτιά με κασέτες που δεν είχαν ακόμη κυκλοφορήσει. Η Melissa συνέχισε λέγοντας ότι το πνεύμα του Mark ήταν ακόμα στα τραγούδια, λέγοντας: «Ήταν σαν τα τραγούδια να σε ειδοποιούσαν. Ο Mark κοινοποίησε αυτά τα τραγούδια. Απλώς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τα μεταδώσουμε».

Παρά τον τρόμο, ο Matt αντανακλούσε θετικά την κατεύθυνση που πήραν τα ακυκλοφόρητα τραγούδια, συνεχίζοντας: «Σημαίνει τόσα πολλά για μένα, αυτή η τελευταία παρτίδα όμορφων πραγμάτων που έφτιαχνε ο αδερφός μου. Τα πάντα, από το «It Will Never Stop» μέχρι το «Evening Star Supercharger» έως το «Stay», είναι ο Mark που το αφήνει να βγει».

Το Bird Machine θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου μέσω της Anti-.


Photo:  Danny Clinch Photography