Ακούστε το ταξιδιάρικο νέο single του Aoris, "Continuity"

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 11:22
Γράφτηκε από:

Ο Ạoris, είναι μια καλλιτεχνική έκφραση που δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των μουσικών ειδών, μέσα σ'έναν ωκεανό από ήχους, χρώματα και ιστορίες.
Η δουλειά του ανήκει στο φάσμα της μοντέρνας κλασικής σύνθεσης, σύγχρονης jazz και ατμοσφαιρικής μουσικής. Καλλιτέχνες όπως ο Olafur Arnalds, Joep Beving, Hania Rani και Nils Frahm, ανήκουν στο μουσικό είδος που εκπροσωπεί.
Ατμοσφαιρικοί ήχοι, ηχοχρώματα και μελωδίες συνδυάζονται με τη μοντέρνα κλασσική σύνθεση, το μινιμαλιστικό πιάνο, έγχορδα και ηλεκτρονικά στοιχεία, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα.
Μέσα από προσωπικές εμπειρίες ετών, στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, ο Ạoris προσπαθεί να δώσει τη δική του φωνή και οπτική, μέσα από έναν σχεδόν βιογραφικό τρόπο σύνθεσης και έκφρασης.
«Εικόνες, ήχοι, μνήμες, όνειρα. Υπάρχει μια κινηματογραφική συνθήκη σε κάθε ήχο. Μου αρέσει να σκεπάζω με μουσική τις σκέψεις και την ίδια τη ζωή. Eίναι ο λόγος, η χροιά, η φωνή, το χρώμα, οι λέξεις

aoris

To νέο single του Ạoris, 'Continuity' κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες streaming.
https://open.spotify.com/track/4ehXEkBGHkn1hw4dGemyAj?si=9ba14110fe7741be


Το 'Continuity' θολώνει τα όρια μεταξύ μοντέρνας κλασικής και σύγχρονης, nu-jazz μουσικής, με το prepared piano να είναι η κύρια δύναμη και φωνή του κομματιού. Ο Ạoris συνεργάστηκε με τη Βέλγα, πολυδιάστατη εικαστικό Catherine Lambermont, η οποία και επιμελήθηκε το εξώφυλλο του single, χρησιμοποιώντας την τεχνική της camera obscura για την λήψη της φωτογραφίας. Είναι το πρώτο δείγμα απο την έκθεση που ετοιμάζει η ίδια για το 2024, με τον Ạoris να ντύνει μουσικά και θεματικά το όλο εγχείρημα.

catherine contin1 02

Follow Aoris

Spotify // Instagram // Youtube