Δείτε το υπέροχο video των Jasper Project για το "Sanguinary Feast" // Σύντομα νέο άλμπουμ!

Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 10:41
Γράφτηκε από:

Οι Jasper Project είναι μία experimental/indie folk μπάντα από τον Πειραιά, που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2020. Το ύφος της μουσικής τους ειναι κοντά στο shoegaze, punk, post-punk, drone, blackgaze, alternative rock και συμπαθούν τις DIY παραγωγές. Το πρώτο τους ΕP "Requiem", που έχει συνολικά 5 κομμάτια, ανέβηκε στο YouTube τον Αύγουστο του 2021, το οποίο με κάποιες αλλαγές κατέληξε να κυκλοφορήσει ως άλμπουμ επισήμως. Ο τίτλος προέρχεται από το ομώνυμο διάσημο μουσικό κομμάτι του Μότσαρτ, πιο συγκεκριμένα από τη σκηνή της σύνθεσής του από την ταινία ''Amadeus'' όπου ο Σαλιέρι βοηθά τον Μότσαρτ γράφοντας τις παρτιτούρες του κομματιού πριν τους διακόψει ο θάνατος του Μότσαρτ.
Αργότερα, στις αρχές του 2022 κυκλοφόρησαν το "Yes" ως single του "218", του επόμενου δηλαδή άλμπουμ τους, το οποίο χρειάστηκε περισσότερο από ό,τι νόμιζαν για να ηχογραφηθεί λόγω των ατελείωτων αλλαγών που γίνονταν με νέες ιδέες για το πώς θα πρέπει να ακούγεται το νέο άλμπουμ και τι θα αντιπροσωπεύει. Τελικά φαίνεται ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου του 2023! Το ''218'' θα είναι ένα concept άλμπουμ που αφηγείται την ιστορία του Znagrzv, ενός όντος που ήταν άνθρωπος που ονομαζόταν Tom, αλλά δέχτηκε κατάρα από τον Znqrzv, μια κακή οντότητα, ενώ προσπαθούσε να σώσει το αγαπημένο του πρόσωπο. Τα υπόλοιπα σχετικά με το άλμπουμ, όταν αυτό κυκλοφόρήσει.

jasper Project 01

Στις 30 Ιουλίου 2022 ανέβασαν το ''Step'' μια μελωδία που θα οδηγήσει στο ''Pride of The Toxic Breed'' ένα άλμπουμ prequel στα γεγονότα του ''218''.
Δύο μήνες αργότερα, στις 21/09/2022, οι Jasper Project κυκλοφορούν το «Sanguinary Feast» στο Spotify. Παρόμοια με το "Immobile Poets" αυτό το τραγούδι γράφτηκε πολύ γρήγορα σε σύγκριση με τις άλλες μελωδίες τους. Θα είναι μέρος ενός άλλου concept άλμπουμ με το όνομα "The View From The Way Down". Το Sanguinary Feast είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Jasper Project, από το concept του μέχρι τις μελωδίες και τους στίχους που αναδύονται. Χρειάστηκε πολλή έμπνευση από το βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ «De Profundis».

jasper project 02
Δείτε το καταπληκτικό video για το επίσης υπέροχο κομμάτι παρακάτω.