Νέο album Green Was Greener "Love Divine" - Κυκλοφόρησε στις 26 Μαϊου!

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 14:42
Γράφτηκε από:

Green Was Greener "Love Divine"
κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου και είναι διαθέσιμο για παραγγελία εδώ
Ακούστε το πρώτο single "Emma" στο youtube και στο soundcloud

Οι Green Was Greener είναι πλέον το solo project του Θωμά Στρατάκη, που επιστρέφει, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου “Introspective”, με το νέο τουalbum “Love Divine”.

Το στιχουργικό περιεχόμενο του “Love Divine” είναι επηρεασμένο από την "Θεία Κωμωδία" του Δάντη, την απώλεια, τη ματαιότητα και τον θάνατο. Αν και η δημιουργική διαδικασία δεν ξεκίνησε με αυτό το concept, συγκεκριμένες συνθήκες και προσωπικά βιώματα είχαν σαν αποτέλεσμα ένα πολύ προσωπικό album. Mουσικά τα δώδεκα κομμάτια εξερευνούν τη νέο-ψυχεδέλεια στο πλαίσιο της ποπ μουσικής, χωρίς να έχουν συγκεκριμένες μουσικές επιρροές.

Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο σπίτι του Θωμά Στρατάκη, εκτός από τα τύμπανα στα τραγούδια "Someday" και "Mirage" και τις φωνές, που ηχογραφήθηκαν στο Mad Hat Studio, και ο ίδιος έχει παίξει όλα τα όργανα με εξαίρεση κάποιες ακουστικές κιθάρες στα τραγούδια "Someday", "No Shape" και "Mirage", που παίχτηκαν από το Νίκο Βογιατζάκη. Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν κυρίως συνθεσάϊζερ και να μειωθούν οι κιθάρες, σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ, φαίνεται να έχει δημιουργήσει έναν αρκετά διαφορετικό ήχο. Η παραγωγή έγινε από το Θωμά Στρατάκη με τη βοήθεια του Νίκου Βογιατζάκη, με στόχο να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συναισθηματική φόρτιση του δίσκου, αλλά παράλληλα να δημιουργείται στον ακροατή μια χορευτική διάθεση.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear.

green was greener
φωτογραφία: Μαριάννα Βεριγάκη

Bio

Green Was Greener είναι το project του πολυοργανίστα Θωμά Στρατάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με διάφορα μουσικά είδη την τελευταία δεκαετία.
To ντεμπούτο album του, “Introspective”, κυκλοφόρησε το 2021 από την Inner Ear, ενώ το επερχόμενο δεύτερο album του, “Love Divine”, κυκλοφορησε μόλις.
Για τις live εμφανίσεις ενώνει τις δυνάμεις του με τους Νίκο Βογιατζάκη (κιθάρα, πλήκτρα), Δημήτρη Παπαδάκη (ντραμς) και Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη (μπάσο).

Inner Ear

bandcamp | facebook | instagram | soundcloud | youtube

Διαβάστε επίσης