ΚUKURAXA // Το ντεμπούτο LP κυκλοφόρησε από την Veego! Augustinos S

ΚUKURAXA // Το ντεμπούτο LP κυκλοφόρησε από την Veego!

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 13:25
Γράφτηκε από:

Δέκα αυθεντικές bedroom pop συνθέσεις αποτελούν τον πρώτο δίσκο των Kukuraxa, και τις χαρακτηρίζουμε ως αυθεντικές, επειδή ο δίσκος γράφτηκε και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο υπνοδωμάτιο του Κώστα, το ½ των Kukuraxa. Kάπου στο δυτικό Ρόττερνταμ, αρχές του 2019, ο Kώστας και η Κατερίνα ξεκίνησαν να ηχογραφούν με πενιχρά μέσα και diy προσέγγιση, εξερευνώντας με αυθορμητισμό έναν lo-fi ήχο που γοήτευε εξίσου και τους δύο.

Hλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό πιάνο, αρκετά samples από ελληνικά κομμάτια των 30s-50s, ήχοι φάλαινας και πουλιών που βρήκανε στο διαδίκτυο, είναι κάποια από τα κομμάτια αυτού του ηχητικού παζλ, που ονομάζεται Kukuraxa. Tρία χρόνια μετά, το φθινόπωρο του 2022, κυκλοφόρησαν το αποτέλεσμα αυτών των ηχογραφήσεων, ανεβάζοντας το ομώνυμο KUKURAXA I LP, στο Spotify. Εκεί, το ανακάλυψαμε και συμφώνησαμε να προχωρήσουμε στην κυκλοφορία του.

 

Δείτε το πρώτο video clip για το belly των Kukuraxa


WHO IS WHO
Κώστας: Kατάγομαι από Λάρισα. μετά από 12 χρόνια στο Ρόττερνταμ επέστρεψα πίσω στην Ελλάδα το 2022. Ξεκίνησα μουσική με κλασικό πιάνο και από εκεί και πέρα συνέχισα να παίζω και να γράφω δική μου μουσική ερασιτεχνικά, σε διάφορα στυλ, μόνος μου είτε με μπάντες. Η μοναδική κυκλοφορία πριν τους Kukuraxa είναι ένα EP στο bandcamp με τους Daatura. Ακούω ψυχαναγκαστικά νέες κυκλοφορίες της κάθε χρονιάς. Επισης μου αρέσει να παίζω κ να τραγουδάω ρεμπέτικα και λαικα.
Κατερίνα: Zω στο Ρόττερνταμ και μου αρέσει να γράφω και να τραγουδάω χωρίς να σημαίνει ότι το κάνω καλά :) πριν τους Kukuraxa πειραματιζόμασταν με τον φιλο Αντώνη.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 250 κόπιες των 180g

Kukuraxa Vinyl Mockup

BUY : Veego records official shop
DISCOVER : Bandcamp
LISTEN : Spotify

Διαβάστε επίσης