Κυκλοφόρησε το "Stereo Mind Game", το νέο album των Daughter!

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 20:52
Γράφτηκε από:

DAUGHTER 

Stereo Mind Game

LISTEN HERE

Rich orchestration and poetic lyricism.” – NME ****

There is a luscious warmth to this collection.” – Uncut 8/10

Painting in sonic watercolour.” – DIY ****

Captivating.” – Clash 8/10

Transcendent.” – Dork ****

A comeback rich in tender, tangible purpose.” – Record Collector ****

A triumphant return for the trio.” – The Vinyl Factory

A dazzling record.” – The Skinny ****

Daughter Marika Kochiashvili 3Q1A6293

photo: Marika Kochiashvili

Το νέο άλμπουμ των Daughter, “Stereo Mind Game” μόλις κυκλοφόρησε. Οι Daughter αποτελούνται από την Elena Tonra, τον Igor Haefeli και τον Remi Aguilella και αυτό το άλμπουμ έρχεται επτά χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία. Το άλμπουμ περιέχει τα singles “Swim Back” με την συμμετοχή της ορχήστρας εγχόρδων από το Λονδίνο ‘12 Ensemble’, το “Party” που μιλάει για την κατάσταση που βρισκόταν η Elena Tonra πριν αποφασίσει να κόψει το αλκοόλ και το “Be Your Own Way”.

Οι Daughter αν και έχουν περάσει παραπάνω από μια δεκαετία εκφράζοντας τα πιο σκοτεινά συναισθήματά τους, δημιούργησαν τον πιο αισιόδοξο δίσκο τους. Τα τραγούδια του άλμπουμ παλεύουν με αυτό που σημαίνει να χωρίζεις από τους αγαπημένους σου και από τον εαυτό σου. Ωστόσο οι Daughter δεν μένουν στο συναίσθημα της λύπης αλλά φροντίζουν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση εγκαίρως.

Η σύνδεση και η αποσύνδεση χαρακτηρίζουν τα δώδεκα τραγούδια του “Stereo Mind Game”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από το soundtrack του “Music from Before the Storm” (2017), το συγκρότημα απομακρύνθηκε από την αρχική του βάση στο Λονδίνο – o Aguilella μετακόμισε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, o Haefeli στο Μπρίστολ της Αγγλίας – και αφιέρωσε χρόνο στα δικά του projects (συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτου σόλο άλμπουμ της Tonra με το ψευδώνυμο Ex:Re το 2018). Ωστόσο, παρά τη φυσική απόσταση – που επιδεινώθηκε περαιτέρω από την πανδημία – οι Daughter συνέχισαν να συναντιούνται και να γράφουν μαζί. Σε παραγωγή των Haefeli και Tonra, το “Stereo Mind Game” γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες όπως το Ντέβον, το Μπρίστολ και το Λονδίνο, το Σαν Ντιέγκο και το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον.

Για πρώτη φορά, η Tonra δεν είναι η μοναδική φωνή. Ο Haefeli κάνει φωνητικά στο “Future Lover” και στο “Swim Back” ενώ στο “Neptune” συμμετέχει χορωδία. Επιπλέον, στα “Wish I Could Cross The Sea” και “(Missed Calls)” ακούγονται φωνές φίλων και συγγενών. Σε όλο το άλμπουμ συμμετέχει η ορχήστρα εγχόρδων από το Λονδίνο, 12 Ensemble, καθώς και ένα κουαρτέτο πνευστών στα “Neptune” και “To Rage”. Η ενορχήστρωση έχει γίνει από την Josephine Stephenson.

Το “Stereo Mind Game” είναι διαθέσιμο ψηφιακά, σε CD, κασσέτα και σε βινύλιο.

Artwork by Kasper Florio 

STREAM/BUY

https://daughter.ffm.to/stereomindgame 

Κυκλοφορεί από την 4AD 

Powered by The Hubsters

the hubsters

youtube // instagram // facebook // spotify // soundcloud