Οι The Bonnie Nettles ανακοινώνουν το "Blowin' Hearts Tour 2023"

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 10:04
Γράφτηκε από:

Έχοντας ξεχωρίσει πλέον στη ψυχεδελική σκηνή της Ελλάδας και έπειτα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι Bonnie Nettles, εφταμελής πλέον μπάντα από την Αθήνα, με τους χαρακτηριστικούς 60's ψυχεδελικούς ήχους έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύουν εντατικά το νέο τους δίσκο που θα εμφανιστεί κάποια μέρα του φθινοπώρου του 2023. Ταυτόχρονα δημιούργησαν το πρώτο τους videoclip πριν κλείσει το 2022 πάνω σε ένα καινούργιο τους κομμάτι που σίγουρα ήρθε για να μείνει στ αυτιά και την καρδιά μας!
Εκτός όλων αυτών, έχουμε τη χαρά να αναμένουμε το πολυπόθητο τουρ τους σε κομβικούς σταθμούς της Ελλάδας με αφορμή το νέο τους υλικό! Θα περιλαμβάνει κομμάτια του πρώτου τους δίσκου, κάποια παλιά αγαπημένα που δεν περιλαμβάνονται στην έως τώρα δισκογραφία τους καθώς και ολοκαίνουργια κομμάτια που πρόκειται να συμπεριληφθούν στον νέο τους δίσκο. Καθώς περνούν τα χρόνια από την ίδρυσή τους και με την αλλαγή/προσθήκη νέων μουσικών στο σχήμα τους, έρχονται να ξανασυστηθούν με νέες κυκλοφορίες χωρίς όμως να αγνοούν την ταυτότητα τους και την αγάπη τους για το ψυχεδελικό βρετανικό ήχο της δεκαετίας του 1960.
Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι οι Bonnie Nettles.

the bonnie nettles tour2023

Οι Bonnie Nettles είναι μια επταμελής μπάντα από την Αθήνα και έγιναν γνωστοί για τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα και την ψυχεδελική διάδρασή τους με το κοινό, στοιχεία που εκδηλώνονται μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Οι Frontmen της μπάντας διατηρούν μία άρρητη αλληλεπίδραση με το κοινό, η οποία αποκτά υπόσταση μέσα από σωματικά ερεθίσματα. Ενώ τα υπόλοιπα μέλη υφαίνουν τη μουσική υπόκρουση μέσα σε μια πολύ ωραία κλωστή, η οποία αλλάζει χρώματα. Η μπάντα από τη δημιουργία της κινείται ηχητικά σ’ ένα κράμα αμερικάνικης αναβίωσης του βρετανικού ήχου της δεκαετίας του 1960, ο οποίος ξαναζωντάνεψε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1990. Κρουστά, κιθάρες με δυνατά riffs και χορευτικοί Jungle ρυθμοί καθιέρωσαν τον ήχο της μπάντας που στα πρώτα δύο χρόνια ύπαρξης της είχε μοιραστεί τη σκηνή με international acts όπως ο Ty Segall, οι Follakzoid, οι Motorama, οι Myrrors, οι Asteroid και άλλοι.

the bonnie nettles
Όλα αυτά τα γεγονότα όμως είχαν συμβεί χωρίς αυτή η μουσική κολεκτίβα να έχει κυκλοφορήσει κάτι επίσημο σε επίπεδο δισκογραφίας . Έπειτα από μια σειρά πετυχημένων live εμφανίσεων, οι Bonnie Nettles, αν και λίγο καθυστερημένα, κυκλοφόρησαν το 2020, εν μέσω πανδημίας, το ομώνυμο LP τους, μέσω της Blackspin Records. Παρόλα αυτά το άλμπουμ απέσπασε πολύ καλές κριτικές από εγχώρια μέσα όσο και από ξένα, όπως το Europaox, το Psychedelic Underground Generation όπως και το ιταλικό Webzine Ondarock.