Το "Lights and Guns and Fire" των Damirah επανακυκλοφορεί σε 300 βινύλια 180gr, από τo Joe Records!

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 14:46
Γράφτηκε από:

Το Joe records βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει για πρώτη φορά σε βινύλιο, ένα σπουδαίο άλμπουμ από τους Πατρινούς Damirah. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του σε cd, το «Lights and Guns and Fire» κυκλοφορεί σε 300 βινύλια 180gr, αριθμημένα στο χέρι, με νέο αναλογικό mastering.

Η ιστορία ξεκινά την άνοιξη του 2016 όπου τα τέσσερα μέλη της μπάντας συναντήθηκαν στην Πάτρα. Οι Κώστας Ευθυμίου (κιθάρες), Άκης Παλαιολόγος (μπάσο, πλήκτρα, samples), Φραντσέσκα Σανταρόσσα (τύμπανα, κιθάρες) και Αλέξανδρος Γεωργίου (κιθάρες), ονομάζουν το project τους Damirah εμπνευσμένοι από το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη, «Ο γύρος του θανάτου», και αρχίζουν να προβάρουν το υλικό τους.

Το 2017 μπαίνουν στο Noise box studio και με τον Σάκη Μπάστα πίσω από την κονσόλα, ηχογραφούν 6 κομμάτια τα οποία τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κυκλοφορούν σε cd με τίτλο «Lights and Guns and Fire». Το artwork ζωγράφισε εξολοκλήρου στο χέρι η Πετρούλα Κρίγκου. Η μουσική κατεύθυνση του «Lights and Guns and Fire» βρίσκεται σε μια συνεχή δυναμική εξάρσεων, ρυθμικών εναλλαγών, ενός «μεσογειακού χαρακτήρα» post-rock αφηγήματος μιας ομάδας μουσικών που με εντιμότητα και πάθος προσπάθησαν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο σύγχρονο ήχο της πόλης.

Tο «Lights and Guns and Fire» περιλαμβάνει 6 «σχεδόν» instrumental κομμάτια, σχεδόν instrumental γιατί μέσα στην εξέλιξή τους ανακατεύονται samples (όπως στο «Dotted Bright Lights») από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μελών της «Peoples Temple», θρησκευτικής σέκτας γνωστής για τη «Σφαγή του Jonestown». Το «παραμύθι» που ακούγεται στο κομμάτι και το background πίσω από αυτό, είναι ένας ανατριχιαστικός συνδυασμός αθωότητας, βίας και πλύσης εγκεφάλου. Παράλληλα στο κομμάτι As a Child, I Always Dreamed of Fire”, συναντάμε μια συγκλονιστική αφήγηση της Στέλλας Μαγγανά σε στίχους από την ποιητική συλλογή «Aντάρτικο2» των Δημήτρη Γκιούλου και Κωνσταντίνου Παπαπρίλη – Πανάτσα.

Το 2018 το άλμπουμ παρουσιάζεται live σε διάφορα venues με εξαιρετική επιτυχία. Η έκδοσή του cd εξαντλείται γρήγορα.Από εκεί και έπειτα δεν υπάρχουν updates για την μπάντα. Τα μέλη της «σκορπίζονται» σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης και οι «Damirah» παραμένουν ανενεργοί έως και σήμερα.Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «παραμύθι της Damirah» ζωντανεύει ξανά στα αυτιά των ακροατών από το Joe Records.


facebook page