Eπική επιστροφή των Arcade Fire με νέο single! Τον Μάΐο έρχεται και ο 6ος δίσκος τους, "WE"

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 14:01
Γράφτηκε από:

Οι Arcade Fire επιστρέφουν και αν κρίνουμε από το νέο τους single, επιστρέφει η καλή, indie, φάση τους και όχι η μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια τους να αναβιώσουν τους ABBA. To νέο single που κυκλοφόρησε στις 17 Μαρτίου έχει τίτλο The Lightning, I, II και είναι πραγματικά εκπληκτικό, τόσο το κομμάτι όσο και το video. Θυμίζει τις καλές εποχές του ντεμπούτο τους, Funeral (2004) αλλά και του Neon Bible (2007). Tο single είναι προάγγελος του νέου, έκτου studio άλμπουμ με τίτλο WE, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου μέσω της COLUMBIA RECORDS. Η παραγωγή έχει γίνει από τον επι μακρόν συνεργάτη των Radiohead, Nigel Godrich μαζί με τους Win Butler και Régine Chassagne των Arcade Fire.

Arcade Fire The Lightning I II 2 22 screenshotΤο τραγούδι ειναι αφιερωμένο στην Καναδή συγγραφέα Caroline Balderston Parry που έφυγε απο τη ζωή το 2022, σε ηλικία 77 ετών.

H μπάντα ήταν πάντα από τις αγαπημένες μας, και σίγουρα η ΑBBA εκδοχή τους δεν μας είχε ενθουσιάσει. Το γυρνάς; Ή συνεχίζεις σε ένα δρόμο που δε σε πάει και πουθενά τελικά; Ευτυχώς οι Kαναδοί μουσικοί μας ήρωες, που κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έδωσαν ανάσα στον indie rock ήχο με τα “Wake Up”, “Rebellion”, “Neighborhood”, “Black Mirror” “No Cars Go” και άλλα πολλά υπέροχα τραγούδια, αποφάσισαν να το γυρίσουν. Και αυτό το πέτυχαν με μία υπερκομματάρα, έναν τεράστιο indie ύμνο που μπορείτε να ακούσετε και να δείτε παρακάτω. Απολαύστε το και χορέψτε στο ρυθμό του:


Μιλώντας για το νέο άλμπουμ ο Butler είπε πως κατά τη δημιουργία του «περάσαμε το μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με κάθε άλλο δίσκο, όπου δουλεύαμε γράφοντας χωρίς σταματημό και παρεμβολές». Το περιέγραψε σαν ένα “συνοπτικό 40λεπτο έπος, όπου περιέχονται επτά τραγούδια που μιλάνε για τις δυνάμεις που απειλούν να μας απομακρύνουν από τους ανθρώπους που αγαπάμε και από την πολύ έντονη ανάγκη μας να τις υπερνικήσουμε». «Το καθαρτικό ταξίδι του WE ακολουθεί ένα καθορισμένο τόξο από το σκοτάδι στο φως κατά τη διάρκεια επτά τραγουδιών που χωρίζονται σε δύο ξεχωριστές πλευρές - την πλευρά «Ι» που διοχετεύει τον φόβο και τη μοναξιά της απομόνωσης και την πλευρά «ΕΜΕΙΣ» που εκφράζει τη χαρά και τη δύναμη της επανασύνδεσης».

Arcade Fire The Lightning I II 6 4 screenshot copy

Photos: screenshots from the official video