Οι Ιταλοί Zu ζωντανά στην Αθήνα - Temple, Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 14:57
Γράφτηκε από:

Special guests: ̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶

Zu (IT) ζωντανά στην Αθήνα
Special guests: ̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶
Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Πέμπτη 4 Απριλίου 2019
Πόρτες: 21:00
Πληροφορίες: www.facebook.com/events/958177361239810

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (περιορισμένη προπώληση)
• 17€ (προπώληση)
• 20€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Wind
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/zu

Avant-garde jazz παράνοια, rock ευθύτητα, punk επιθετικότητα, math πολυπλοκότητα και noise διάθεση, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα συναντήσεις στον μακροσκελή δισκογραφικό κατάλογο των Ιταλών instrumentalists Zu (21 επίσημες κυκλοφορίες, αν συμπεριλάβεις τα live releases, αλλά και κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνεργατικές κυκλοφορίες με σχήματα και καλλιτέχνες όπως Dalek, Mike Patton, Buzz Osborne κ.α.).

Το τρίο από την Ρώμη βρίσκεται "στην πιάτσα" εδώ και πάνω από μία 20ετία, προσφέροντας μερικά από τα πιο εκκεντρικά, βαθιά σκεπτόμενα και παρανοϊκά ακούσματα που θα ακούσεις εκεί έξω, από τον ευρύτερο rock χώρο, προσμειγνύοντας αρμονικά ντραμς, μπάσο, σαξόφωνο και ηλεκτρονικά στοιχεία. Ο ήχος τους διέπεται από μία θεατρικότητα (άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ξεκίνησαν ως συνθέτες και εκτελεστές μουσικών έργων που συνόδευαν θεατρικές παραστάσεις) πολύ ιδιαίτερη, που προσδίδει έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα στις ζωντανές εμφανίσεις τους, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος έχει παραστεί έστω και σε μία τέτοια (συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού κοινού που είχε την ευκαιρία να τους απολαύσει λίγα χρόνια πριν στο An Club). Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι ίδιοι έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες περιοδείες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης της θρυλικής tour του 2006, μαζί με το σπουδαίο εγχείρημα των Fantômas Melvins Big Band.

Ο τεράστιος John Zorn περιέγραψε στο παρελθόν τους Zu ως "μία δυναμική και εκφραστική μουσική εμπειρία που τινάζει στον αέρα σχεδόν οτιδήποτε θα ακούσεις από άλλες μπάντες αυτή την περίοδο."

Οι Ιταλοί επιστρέφουν στην χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα στο Temple, την Πέμπτη 4 Απριλίου, αυτή την φορά με το πλήρες original line-up τους, για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του “Carboniferous” και να αποδείξουν πως το παράξενο και το ιδιότροπο δεν είναι απαραίτητα ξένο και απόμακρο. Στον ζεστό χώρο του συναυλιακού Ναού της Αθήνας, ετοιμαστείτε να έρθετε κοντά με τον πιο πρωτόγονο και ταυτόχρονα δαιδαλώδη εσωτερικό σας εαυτό. Ετοιμαστείτε για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Zu.

Την συναυλία θα ανοίξει το minimal rock trio των ̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶!

LINKS:
• Zu: www.zuism.net | www.facebook.com/vajrazu
• ̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶: www.facebook.com/sister.band.gr
• Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

Διαβάστε επίσης

Mixtape. Summer 2019

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:01

Δείτε το νέο video της Αmanda Palmer (x-The Dresden Dolls)

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 08:48

"Έφυγε" ο David Berman (Silver Jews, Purple Mountains)

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 15:23