Οι Algiers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο (8,9/2/2019)

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 13:41
Γράφτηκε από:

Special Guests: in Thessaloniki: The Vagina Lips, in Athens: Colorgraphs

Η post punk / afro gospel κολεκτίβα των Algiers επιστρέφει στην Ελλάδα.

Μετά από το άκρως επιτυχημένο πέρασμά τους από την Ελλάδα την περασμένη χρονιά, οι Αμερικανοί Algiers επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με το κοινό αμφοτέρων των πόλεων να... παραμιλά κυριολεκτικά μετά τις προηγούμενες συναυλίες του σχήματος επί ελληνικού εδάφους, το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μερικές εξίσου συναρπαστικές ζωντανές εμπειρίες.

Δείτε παρακάτω τις ημερομηνίες όπως και όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες:

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 – Eightball / Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: www.facebook.com/events/268386157149331

algiers skg poster

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 – Temple / Αθήνα
Πληροφορίες: www.facebook.com/events/2231753797058254

algiers ath poster

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (περιορισμένη προπώληση)
• 18€ (προπώληση)
• 20€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Seven Spots
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, τηλ.: 2104100010 – www.kremlino.gr)
Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/athina-thessaloniki/algiers-live-in-greece

Γνήσια τέκνα μίας εποχής γεμάτης από πολιτική αβεβαιότητα και ραγδαίες εξελίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνεχιστές δύο μεγάλων μουσικών παραδόσεων, της post-punk και της afro gospel μουσικής. Και, κυρίως, αεικίνητοι και μονίμως ανήσυχοι καλλιτέχνες. Αυτοί είναι οι Algiers.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 στην Atlanta των ΗΠΑ από τους Franklin James Fisher (φωνή, κιθάρα, πιάνο, κρουστά, sampling), Ryan Mahan (μπάσο, synth, κρουστά) και Lee Tesche (κιθάρα, λούπες, κρουστά). Κόντρα στη φαινομενική, προ οικονομικής κρίσης νηνεμία που επικρατούσε τότε, οι τρεις μουσικοί ξεκίνησαν να γράφουν μουσική καταγγελτική και βαθιά πολιτικοποιημένη. Αν μη τι άλλο, οι μετέπειτα εξελίξεις τούς δικαίωσαν.

Το 2012 έδωσαν στην κυκλοφορία το πρώτο τους single με τίτλο Blood. Το κομμάτι αναδείχθηκε από Μέσα όπως το βρετανικό περιοδικό Wire ως ένα μπόλιασμα gospel μουσικής με avant-garde post-punk κιθάρες.

Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των Algiers, ένα αψεγάδιαστό μουσικό μανιφέστο που κέρδισε τον Τύπο με την αμεσότητα, τον έντονο χαρακτήρα και τον αυθεντικό ήχο του. Η προώθηση του άλμπουμ έγινε μέσω της συμμετοχής στο αμερικανικό tour των Interpol. Παράλληλα, στην μπάντα εντάχθηκε επισήμως ο ντράμερ Matt Tong, πρώην μέλος των Bloc Party.

algiers bandphoto1

Τον Ιούνιο του 2017, έχοντας τροφοδοτηθεί με άπειρα ερεθίσματα, οι Algiers έδωσαν στο κοινό τους ένα ακόμα άλμπουμ, το The Underside of Power. Όπως και ο προκάτοχός του, το The Underside of Power αγκαλιάστηκε από τους μουσικόφιλους, ίσως επειδή οι στίχοι και η ατμόσφαιρά του είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητοι στους καιρούς που ζούμε. Ταυτόχρονα, το τετραμελές συγκρότημα βρέθηκε στο πλευρό των Depeche Mode και σκόρπισε σε χιλιάδες νέους ανθρώπους το μήνυμά του.

Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου του 2018 οι Algiers επιστρέφουν στην Ελλάδα, για να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα ζωντανά στη χώρα μας με ορμητήρια το Eightball Club και το Temple αντίστοιχα. Είστε έτοιμοι να το ακούσετε;

LINKS:
• Algiers: www.algierstheband.com | www.facebook.com/Algierstheband
• Love Light Productions: www.facebook.com/lovelightprods
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

Διαβάστε επίσης

Mixtape. Summer 2019

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:01

Δείτε το νέο video της Αmanda Palmer (x-The Dresden Dolls)

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 08:48

"Έφυγε" ο David Berman (Silver Jews, Purple Mountains)

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 15:23