Οι καταπληκτικοί THE MURDER CAPITAL το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Gagarin 205

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 13:31
Γράφτηκε από:

THE MURDER CAPITAL

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Gagarin 205

Οι The Murder Capital έρχονται ξανά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο Gagarin 205.

To κουιντέτο από το Δουβλίνο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μπάντες της νέας (post punk) σκηνής της Ιρλανδίας μαζί με τους Girl Band, Just Mustard και Fontaines DC. Μιας σκηνής που βασίζεται στην αλληλοϋποστήριξη και τη φιλία μεταξύ των συγκροτημάτων και οι διαφορές τους είναι μονάχα μουσικού χαρακτήρα.

Τα πέντε μέλη αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα το 2018 για να ξεπεράσουν την απώλεια ενός στενού φίλου του James και της μητέρας του Blake. Έτσι χτίστηκε ένας γερός δεσμός μεταξύ των πέντε φίλων και όπως δήλωσε ο MacGovern: «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει βαθύς σεβασμός μεταξύ μας. Αυτό που έχουμε είναι μοναδικό για τους πέντε από εμάς. Οι The Murder Capital αποτελούνται από όλες τις αντιφάσεις και τα ανθρώπινα ελαττώματα τους και όλα όσα προέκυψαν με την ιστορία των τελευταίων πέντε ετών».

Το εξαιρετικό ντεμπούτο τους άλμπουμ “When I Have Fears” κυκλοφόρησε το 2019 με τον Flood (Nick Cave & The Bad Seeds, Depeche Mode) στην παραγωγή και ήταν αρκετό για να χαρακτηριστούν ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα συγκροτήματα.

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Gigi’s Recovery” ήρθε το 2023 και, σε αντίθεση με τον πιο σκοτεινό χαρακτήρα του πρώτου, αποτέλεσε μια αριστοτεχνική ανανέωση του ήχου τους καθώς δημιούργησαν ένα ροκ δίσκο που ήταν περίπλοκος και επικός ταυτόχρονα. Το άλμπουμ έλαβε διθυραμβικές κριτικές και έκανε ξεκάθαρο το ποιοι είναι οι The Murder Capital και προς τα που θέλουν να πάνε.

TMC Charlie Joe Doherty web

Charlie Joe Doherty

Το συγκρότημα πέρασε όλη την προηγούμενη χρονιά περιοδεύοντας σε Ευρώπη και Αμερική ενώ εμφανίστηκε και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Coachella, Glastonbury, Reading/Leeds, Primavera και Rock En Seine. Αυτή την περίοδο ανοίγουν τις συναυλίες των Pearl Jam στην Ευρώπη ενώ το φθινόπωρο θα είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα παίξουν με τους Nick Cave & The Bad Seeds κατά την ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Μετά την εμφάνισή τους στο Rock En Seine, αφού αντίκρυσαν ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που τραγουδούσαν τα τραγούδια τους, συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακριβώς στο σημείο που έπρεπε να είναι και έκαναν αυτό που ήταν γραφτό να κάνουν. «Αισθάνθηκα μια τέλεια σύνδεση με το κοινό, όσο είναι εφικτό να έχεις σε μια τόσο μεγάλη συναυλία. Ένοιωσα πως αυτό ακριβώς ήταν που θέλαμε να βιώσουμε σε μια ζωντανή συναυλία» δήλωσε ο McGovern.

The Murder Capital:

James McGovern – vocals

Damien Tuit – guitars

Cathal Roper – guitars / keys

Gabriel Paschal Blake – bass

Diarmuid Brennan – drums

Follow:

Facebook Twitter Instagram YouTube Spotify

INFO

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Gagarin 205

Εισιτήρια:

Early Bird: 28€

Προπώληση: 30€

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.more.com/music/the-murder-capital/

Διοργάνωση: Como Esta Events

https://www.facebook.com/comoestaevents

https://www.instagram.com/comoestaevents/

Επικοινωνία: Goodheart Productions