Vive le punk rock festival in Athens! Σάββατο, 2 Μαρτίου @ Αν Club!

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 14:05
Γράφτηκε από:

Η συνάντηση των Punks στην Αθήνα!

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο AN CLUB.

Το Vive le punk rock festival, εδώ και μια δεκαετία, αποτελεί συνάντηση των punks και όχι μόνο. Κόσμος από όλη την Ευρώπη επισκέπτονται την Αθήνα, δείχνοντας ότι το punk είναι εδώ, ζωντανό, και παραμένει επίκαιρο.
Στο φετινό φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους εκρηκτικούς Βρετανούς punks SICK ON THE BUS και τους Δανούς hardcore punks NIGHT FEVER, των οποίων οι εμφανίσεις τους είναι ισοπεδωτικές. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εγχώριες μπάντες, μεταξύ των οποίων οι Θεσσαλονικείς street punx ΟΜΙΧΛΗ, οι οποίοι κουβαλούν στην πλάτη τους σχεδόν 30 χρόνια αδιάκοπης πορείας. Για το φετινό φεστιβάλ, μας ετοιμάζουν ένα σετ λιστ φωτιά που θα περιλαμβάνει και μερικά καινούρια κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους. Το lineup συμπληρώνεται από τους Αθηναίους Punk Rockers GRAMM ELEVEN, με τα μελωδικά ριφ να συμπληρώνουν τη δυνατή φωνή της front woman, σαρώνοντας τη σκηνή, και από τους Hardcore Kids FINAL DAZE, με δυναμική παρουσία, άγρια ριφ και ελληνόφωνο στίχο! See you in the pit!
Οι SICK ON THE BUS ξεκίνησαν το 1990, στο Λονδίνο από τον Biff, κιθαρίστα των VARUKERS. Παίζουν Speed punk - Rock n Roll, ή πιο απλά Motorhead Punk! Γρήγορες κιθάρες, ριφ βρόμικου ροκ εν ρολ και αλήτικα φωνητικά. Έχουν κυκλοφορήσει 7 studio albums και 3 split με CONTEMPT, ENGLISH DOGS και VARUKERS και έχουν συμμετάσχει σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ, σε Ευρώπη και Αμερική, με μεγάλη απήχηση και αγάπη από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία τους σύνθεση, στα drums βρίσκεται ο Scott, μέλος των θρυλικών CHAOS UK.

Οι NIGHT FEVER ξεκίνησαν το 2007, στην Κοπεγχάγη της Δανίας και αποτελούν ένα από τα καλύτερα Hardcore Punk συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους, μένουν αξέχαστες, συνδυάζοντας καλοπαιγμένα ριφ και δυνατά φωνητικά με φουλ ενέργεια στη σκηνική τους παρουσία. Με μια λέξη, ισοπέδωση! Έχουν κυκλοφορήσει 4 studio albums και 3 Eps και έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως, NAPALM DEATH, EXODUS, POISON IDEA κ.α.
Οι ΟΜΙΧΛΗ από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν το 1995 και είναι η πρώτη ελληνόφωνη μπάντα που έπαιξε STREET PUNK. Έχουν κυκλοφορήσει 5 studio albums, 1 EP και έχουν στο βιογραφικό τους αρκετές περιοδείες, συμμετέχοντας σε μεγάλα Ευρωπαϊκά punk φεστιβάλ.
Οι Αθηναίοι GRAMM ELEVEN είναι σχετικά καινούρια μπάντα που αποτελείται από παλιές "καραβάνες" της ελληνικής punk σκηνής και παίζουν Punk Rocκ! Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους τα μελωδικά ριφ του Woody (Panx Romana) και η καλοδουλεμένη φωνή της Joe, σε συνδυασμό με τις πολύ δυνατές εμφανίσεις τους!
Οι χαρντκοράδες FINAL DAZE, από την Αθήνα, ξεκίνησαν το 2021 και αποτελούνται από μέλη τών MY TURN, AGAINST ALL ODDS, CENSORED SOUND και TITZ. Έχουν δυναμική παρουσία στις λάιβ εμφανίσεις τους και έχουν κυκλοφορήσει 1 EP σε μορφή κασέτας.

vive le punk afisa

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου συναντιόμαστε στο Black Hole Kipseli, Κυψέλης 25, 19:00 για προθέρμανση (Warm Up Party) με μουσικές επιλογές από 77-82 Punk Rock Team.

Εισιτήρια:
Early birds 15€, Presale: 18€, Doors: 20€

Σημεία προπώλησης:
- Black Hole Kipseli - Kipselis 25 (Early birds)
- Scarecrow Records - Solomou 35,Exarchia
- Rhythm Records - Em.Mpenaki 74,Exarchia
- Beans & Hops - Irakliou, 43,Ano Patisia
- Oldschool - Solomou 13-15,Exarchia