AMALIA & THE ARCHITECTS Live | Opening: Bipolia,DJ set: Μπέλλα Λουγκώζει , Τρίτη 19/12 @ Faust Bar!

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 11:10
Γράφτηκε από:

Amalia & The Architects Live

Τρίτη 19/12
Faust Bar
21.00


Οι Amalia & The Architects για πρώτη φορά στη σκηνή του Faust! Τραγούδια για καταλάθος συναισθήματα, ορισμούς, την τεμπελιά του ανεκπλήρωτου έρωτα και για το πως να λες αυτό που θες να πεις χωρίς να το λες. Τη βραδιά θα ανοίξει η Bipolia με την telecaster της και θα ακολουθήσει DJ set από τη Μπέλλα Λουγκώζει.
Οι Amalia & The Architects είναι το solo πρότζεκτ του τραγουδοποιού Amalia, με ήχο που συνδυάζει indie rock, folk και pop στοιχεία. Στο Faust θα μοιραστούν singles που έχουν αγαπηθεί από το εναλλακτικό ελληνικό ραδιόφωνο, όπως το Love is in my Room και το Why is the Night, διακευές από Strokes και Fleetwood Mac, αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια από τον επερχόμενο πρώτο του δίσκο. Στα πλήκτρα ο Νικόλας Πλάτων, στην κιθάρα ο Οδυσσέας Τζιρίτας, στο μπάσο η Σόφη Παπακοσμά και στα τύμπανα ο Γιάννης Παπανικολάου.
Στις επιρροές του, ο Amalia βάζει τους Morrissey, Leonard Cohen, Nick Cave & The Bad Seeds και Alex Turner, ενώ τα θέματα που εξερευνά στιχουργικά είναι η ανθρώπινη επικοινωνία και ταυτότητα, ο εγωισμός και η απομόνωση.


UDINE 03 copy 

BIPOLIA
H Bipolia ξεκίνησε να μοιράζεται τη μουσική της στους δρόμους του Λονδίνου ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ζει και παίζει στην Αθήνα όπου και ετοιμάζει το πρώτο της άλμπουμ. Έχει κυκλοφορήσει ανεξάρτητα διάφορα τραγούδια της, των οποίων την παραγωγή πραγματοποιεί η ίδια στα δωμάτια που έχει ζήσει μέχρι τώρα. Το τελευταίο της κομμάτι Call the Ambulance κυκλοφόρησε από τη Veego Records και παρουσιάζει αυτό που αγαπάμε να βαπτίζουμε DIY, βρωμιά και τρυφερότητα.
Στη σκηνή θα την πετύχεις με ένα λάπτοπ, μια πεταλιέρα και μια telecaster. Ο ήχος της είναι indie rock με ηλεκτρονικά στοιχεία, με το spoken word να εμφανίζεται στις τελευταίες τις κυκλοφορίες. Στίχοι για κορίτσια επαρχίας και για όσους δεν έχουν λεφτά για ψυχολόγους, δυνατά κικς και μπασογραμμές, attitude και μελαγχολία είναι αυτά που μπορείς να περιμένεις από ένα λάηβ της.