Faith In The City VOL.2: Dury Dava, LUNGS, Arcadian Child στο ARCH, Κυριακή 17.12!

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 17:27
Γράφτηκε από:

Γνωρίζετε τους Dury Dava, τους LUNGS και τους Arcadian Child; Μα, φυσικά! Ξέρετε τι κοινό έχουν όμως; Μοιράζονται τη σκηνή του ARCH, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου και όλα αυτά στα πλαίσια του δεύτερου Faith in the City.

Dury Dava • Lungs • Arcadian Child
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου || ARCH Live Stage (Ελασιδών 6, Γκάζι)

FAITH IN THE CITY, η ελπίδα για την ανάδειξη της εγχώριας μουσικής σκηνής και όχι μόνο.

Πόσο γνωρίζετε την μουσική σκηνή της Αθήνας;

Πρώτη εμφάνιση για μια νέα μουσική συναυλιακή σειρά, που έρχεται μέσα στον Δεκέμβρη, με σκοπό να αναδείξει την μουσική σκηνή της Αθήνας και όχι μόνο. Το “Faith in the City” έρχεται να μας θυμίσει, γιατί αγαπάμε τόσο πολύ την εγχώρια σκηνή, χωρίς ηχητικές ταμπέλες, συνδυάζοντας στιγμές, διαθέσεις, χρώματα και ενέργειες. Έχουμε πίστη στη πόλη και είμαστε εδώ να το υποστηρίξουμε. Εσείς;

***

Μιλώντας για Dury Dava

durydava coverjpg

Οι Dury Dava είναι μια πενταμελής μπάντα, συγκροτημένη στην Αθήνα από το 2015.

Η μουσική τους αντλεί έμπνευση από τον ψυχεδελικό ήχο του 60’, το γερμανικό krautrock, τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου και την αμεσότητα του πανκ, δημιουργώντας ένα αντιφατικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Αποκτούν σιγά-σιγά απήχηση μέσα από τον μουσικό τους αυθορμητισμό και την ξέφρενη διάθεση που αποπνέουν στις live εμφανίσεις τους, οι οποίες ενίοτε πραγματοποιούνται σε αλλοπρόσαλλες τοποθεσίες.

***

Μιλώντας για LUNGS

LUNGS Dlambridis

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τον ισχυρισμό τους πως «οι Lungs προέκυψαν από μια έντονη, συλλογική επιθυμία εναγκαλισμού με τις ενορμήσεις.» Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε μέλη των Chickn και των The Steams, στον ήχο τους θα αναγνωρίσετε τόσο παραδοσιακές όσο και δυτικοευρωπαϊκές επιρροές, στις συνθέσεις τους θα εντοπίσετε μισή ντουζίνα διαφορετικά είδη μουσικής και όλα αυτά στη σκηνή θα πάρουν σάρκα και οστά, η μπάντα θα αφεθεί στα αρχέγονα ένστικτά της, και όλοι μαζί θα παρασυρθούμε σε έναν λυτρωτικό χορό.

***

Μιλώντας για Arcadian Child

ArcadianHL

Ψυχεδελικοί, ωμοί και μεθυστικοί, οι Arcadian Child δημιουργούν ένα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγοντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνείας, αυτοκριτικής και περισυλλογής.

Το 2020 κυκλοφόρησαν το 3ο album τους, με τίτλο “Protopsycho”, ακολουθώντας το εξαιρετικό ντεμπούτο “Afterglow” και το “Superfonica”, οπού μέσω αυτού βρέθηκαν από να τουράρουν την Ευρώπη, μέχρι κομμάτι τους να ακούγεται στο Netflix.

Βαριά ψυχεδελική μα κι εσωστρεφής, η πρώτη ψυχή των Αρκάδων σέρνει το χορό σ’ ένα νέο-ζεϊμπέκικο που βουτάει βαθιά στο ασυνείδητο.

TICKETS