Hotel Lux (UK) Live at Death Disco, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου! Μαζί τους οι Royal Arch

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 12:18
Γράφτηκε από:

BITTER TEA & SYD RECORDS PROYDLY PRESENT

HOTEL LUX (UK)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Death Disco
Special Guests: Royal Arch

Δελτίο Τύπου:

Συνθέσεις με αφετηρία τον ήχο των Fall και των The The, διθύραμβοι δια στόματος Iggy Pop και μια απρόσμενη φιλία με την Dua Lipa: Οι Hotel Lux έρχονται στην Αθήνα με σαφώς βαρύ βιογραφικό

To Post Brexit New Wave επιβεβαίωσε βροντερά ότι η Βρετανία μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά μουσικά ρεύματα γεννά, και έδεσε στο άρμα του και την παλλόμενη σκηνή του Νότιου Λονδίνου: Shame, HMLTD, Tom Misch, Goat Girl περιδιαβαίνουν τα φεστιβάλ φέρνοντας μαζί τους νέους crossover ήχους και διασταυρώνοντας genres με ευκολία.

Σε αυτό το λονδρέζικο κύμα, οι Hotel Lux με καταγωγή από το Portsmouth εκπροσωπούν το indie rock και το φιλτραρισμένο από τον βρετανικό σαρκασμό pub culture. Το combo συμπληρώνουν το αλά Mark E. Smith sprechgesang (φωνητικά που τα τελευταία χρόνια τιμά δεόντως η ανεξάρτητη σκηνή), και μια ιδέα dub που χρωματίζει το πέρασμα της μπάντας από το post punk στην ενηλικίωση.

To πρώτο τους ΕΡ με τίτλο Barstool Preaching έγινε δεκτό με τους καλύτερους οιωνούς: η κριτική ήταν ενθουσιώδης, ο Iggy μιλούσε στο ραδιόφωνο για τη νέα αγαπημένη του μπάντα, το άνοιγμα στις ΗΠΑ μέσω SXSW δεν φαινόταν να αργεί - και ξαφνικά, lockdown. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια μπήκαν για κάμποσο καιρό στην άκρη, αλλά ήγγικεν η ώρα και τώρα οι Hotel Lux, έτοιμοι για περιοδείες και λάιβ, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη θέση τους στην άνοιξη του μοντέρνου βρετανικού ήχου.

Το άλμπουμ τους Hands Across The Creek κυκλοφόρησε στις αρχές του 2023 με παραγωγό τον Bill Ryder-Jones (Arctic Monkeys) και υπήρξε μια ξεκάθαρη δήλωση ότι το συγκρότημα απομακρύνεται σιγά σιγά από τις pub rock ρίζες του και παίρνει την κιθαριστική μορφή που, για κάποιους, αναμενόταν: το κάνει, δε, πολύ καλά, με υλικό στο οποίο διακρίνονται οι επιρροές των Ian Dury, Art Brut και Felt αλλά και η αγάπη που τρέφουν για την αλά Pete Doherty brit pop που τους ανέθρεψε. Εκτός από τις πανταχού παρούσες (δύο) κιθάρες και τις εκπλήξεις στον ήχο (όπως η χρήση εκκλησιαστικού οργάνου ή τα falsetto δεύτερα φωνητικά) ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για το πολύ καθαρά αρθρωμένο spoken word του Lewis Duffin - το mumbling θα αδικούσε τους σαρκαστικούς, βιτριολικούς στίχους που πραγματεύονται από χωρισμούς μέχρι την αντιμετώπιση του Jeremy Corbyn από τα βρετανικά media.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι Hotel Lux φέρνουν λονδρέζικο αέρα στην Αθήνα, σε ένα "πάρτι με πολλή Guinness, σαν μια πιο τρελή εκδοχή του American Pie"

Τους Hotel Lux αποτελούν:

- Lewis Duffin (φωνή)
- Sam Coburn (κιθάρα),
- Craig MacVicar (ντραμς)
- Max Oliver (κιθάρα)
- Dillon Home (organ, βιολί)

Είπαν για τους Hotel Lux:

- To Hands Across The Creek είναι, με λίγα λόγια, ένα εξαιρετικό debut album - Clash
- Με θαρραλέες απόπειρες εναλλαγών ήχου, οι Hotel Lux είναι πάντα καλύτεροι στις μελωδικές post punk στιγμές τους - DIY
- To Hands Across The Creek είναι ένα θαυμάσιο ξεκίνημα - Far Out Magazine
- Στο repeat! To Hands Across The Creek παρέδωσε καθαρά και ξάστερα indie ποιότητα, ένας θησαυρός από την μπάντα που αγαπάμε από το 2017 που πρωτοεμφανίστηκε - Gigwise
- O Duffin είναι χαρισματικός frontman και η υπόλοιπη μπάντα έχει κατακτήσει το sleezy rock'n roll attitude που λίγα συγκροτήματα πετυχαίνουν - ΝΜΕ

Τιμές Εισιτηρίων:

[Phase 1] Early Bird 15€
[Phase 2] General Presale 18€
[Phase 3] On Spot 20€
Σημεία προπώλησης: online viva.gr, τηλεφωνικά στο 2117700000
και στο δίκτυο της Viva.

LIMITED EARLY BIRD TICKETS VIVA.GR