Cosmonuts w/ Pissed-Off Kid Live @ six d.o.g.s Friday 02.06.2023

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 17:22
Γράφτηκε από:

Cosmonuts w/ Pissed-Off Kid Live @ six d.o.g.s

Friday 02.06.2023

Μια εβδομάδα μετά το release του “Memory of the Sea” οι Cosmonuts ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s. για την επίσημη παρουσίαση του. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Pissed-Off Kid σε μια all-around συναυλία ωμού πειραματικού ροκ.

Cosmonuts //
Νέα 10ετία, νέα εικόνα, νέα πρόσωπα, νέο υλικό. Οι Cosmonuts ξανά συστήνονται, μπαίνοντας στη 2η δεκαετία της ζωής τους. Παρουσιάζουν το νέο τους single Memory of the Sea, τα revisited Holidays in Andromeda και Leaps of Fate, αλλά και ακυκλοφόρητο - για λίγο καιρό ακόμα- υλικό.

Pissed-Off Kid //
Οι Pissed-Off Kid είναι ένα Weird Rock συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Το όνομα τους προκύπτει από κάποια κείμενα τα οποία ανακάλυψε ο Research (φωνή & κιθάρα) στο υπόγειο του πατρικού του σπιτιού γύρω στο 2010. Ο συγγραφέας των κειμένων αυτών παρουσιάζεται ως Pissed-Off Kid και αφηγείται ιστορίες Οργής, ιστορίες Μαγείας, ιστορίες Επιστημονικής Κυριολεξίας. 
Στόχος της μπάντας είναι η εξερεύνηση της ζωής του P.O.K μέσα από ήχο και στίχο αλλά κυρίως είναι μία προσπάθεια εντοπισμού του.
Όταν βρεθεί ίσως καταφέρουμε να μάθουμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον Μπάσταρδο Ήλιο. Answers come to those who ask. Long Live the Kid!!

https://www.facebook.com/events/982242926111192

 


Memory of the sea // Watch here :
Memory of the sea_clip_DRAFT

cosmonuts memory of the sea

Με το νέο τους κομμάτι, Memory of the Sea, οι Cosmonuts ροκάρουν σαν να είναι παλι ‘70s. Κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου και είναι το πρώτο λιθαράκι της νέας εποχής του συγκροτήματος, με μια πιο επαγγελματική ματιά στην σύνθεση, την παραγωγή και την προώθηση.

Γράφτηκε μέσα στην καραντίνα και πρόκειται για μια νοσταλγική classic rock μπαλάντα με ψυχεδελικά και blues στοιχεία, που συμβολίζει την ευκαιρία ενός ισχυρού comeback μετά από μια κρίση, μέσω της αγάπης για τα πράγματα που οι άνθρωποι καταπιάνονται. Η παραγωγή και ηχογράφηση έγινε από τον Γιάννη Δαμιανό στα Antart Studios, και το mastering από τον Nick Townsend στα Townsend Mastering Studios, στο Los Angeles. Η σκηνοθεσία και παραγωγή του βίντεο κλιπ έγινε από τον Λεωνίδα Μιχελόπουλο και τον Δημήτρη Καπουράνη.

cosmonuts

Ατμοσφαιρικοί και groovy, οι Cosmonuts είναι εδώ για να κρατήσουν ζωντανό τον ήχο του ψυχεδελικού ροκ των 60s και 70s, με φωνητικά και κιθάρες παλιάς σχολής και κοφτά ρυθμικά. Ξεκινώντας από ένα υπόγειο στούντιο στην πόλη των Χανίων στα εφηβικά τους χρόνια, γρήγορα κατάφεραν να σκορπίσουν αστρική σκόνη στις συναυλίες τους ανά την Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους τα δύο τους EP “Holidays in Andromeda” (2017) και “Leaps of Fate” (2020). Αποκορύφωμα του ταξιδιού τους μέχρι τώρα, η συμμετοχή τους σε δυο sold-out gigs σε Temple και Six d.o.g.s τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023 αντίστοιχα.

...με έναν μοντέρνο επαναπροσδιορισμό της ψυχεδελικής σκηνής της δεκαετίας του ’60, χωρίς όμως να ακούγεται ξεπερασμένος. Γκρουβάτοι ήχοι, συχνές μελωδικές και ρυθμικές εναλλαγές και blues-άρισμα αρκετό, ήταν ικανά να ξεσηκώσουν τον κόσμο που τους ενθάρρυνε με θερμό
χειροκρότημα
.” rockinathens.gr

…τα εντυπωσιακά παιξίματα τους ώρες ώρες θαρρείς πως έρχονταν από άλλη εποχή. Για την ακρίβεια, ήταν σαν να βλέπεις ένα συγκρότημα το 1970 στα καλύτερά του, και μάλιστα από τα μεγάλα.” rocking.gr

Η seven-τίλα τους είναι groove-άτη, ψυχεδελική και απολαυστική με μοντέρνα και σύγχρονη απόδοση” rocking.gr

Χειροκροτούνται, καθότι γεμίζουν το εξαρχειώτικο στέκι με τις μελωδίες τους και με την κλασικών γραμμών ροκ φωνή, η οποία πλάκα-πλάκα σπανίζει πια στη σύγχρονη σκηνή.” avopolis.gr

 Facebook // Spotify // Instagram