SYDNEY VALETTE(FR) // MISFORTUNES(GR) Live @ Death Disco // ΣΑΒΒΑΤO, 18/2/2023

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 20:14
Γράφτηκε από:

SYDNEY VALETTE(FR) + MISFORTUNES(GR) - Live - ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 - Death Disco Club

Μια βραδιά αφιερωμένη στη σκοτεινή πλευρά των synthesizers και των ηλεκτρονικών ήχων, Δυο project τα οποία θα γεμίσουν το Death disco με sci-fi synthwave και minimal electro από τη μια, και δυνατά dark eats και dark electro εμπλουτισμένα με «συστατικά» από πολλά είδη ηλεκτρονικής μουσικής από την άλλη.
Ο Γάλλος μουσικός Sydney Valette έρχεται στη χώρα μας για πρώτη φορά και το σίγουρο είναι ότι θα μας παρασύρει με τα beats και τη φωνή του. Προσπαθώντας από την αρχή να δημιουργήσει τον δικό του ιδιαίτερο ήχο, το synthpop punk του είναι ποιητικό και μοναδικό.

Μαζί του, για πρώτη φορά στην Αθήνα οι εκπληκτικοί Misfortunes του Ιωακείμ Βασιλειάδη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα μας ανεβάσει στο spacecraft που φτιάχνει με τα τραγούδια του και θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των analogue synths toy με οδηγό τη μαγική φωνή του.

Here are the musings of an old soul.
Μέσα από μια πολύπλευρη και προοδευτική καριέρα που καλύπτει διάφορα στυλ ηλεκτρονικής μουσικής, ο Sydney Valette διατηρεί τα υψηλότερα επίπεδα οράματος και πειθαρχίας. Ο μεγάλος κατάλογος του – συμπεριλαμβανομένου του νέου LP "Home Alone"- είναι εντυπωσιακός και εθιστικός.

Το "Home Alone" είναι το 6ο full length album του Sydney Valette. Fruit of the Pandemic και heartbreaks, είναι μια επιστροφή στα βασικά, στο πώς ξεκίνησαν όλα το 2005... κάνοντας μουσική μόνος σε ένα δωμάτιο, στο σπίτι, κατά προτίμηση την ώρα των Χριστουγέννων… Ως συνήθως, η ποικιλία των ειδών που υπάρχουν σε αυτό το album είναι το κλειδί για να αντιληφθούμε τη μουσική προσέγγιση του Sydney. Ζωγραφίζοντας πάνω σε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων, παρά τη συνεχή κοινωνική ανάγκη για καλλιτεχνική ταξινόμηση. Ο Sydney δεν θέλει να ταυτιστεί με μια σκηνή συγκεκριμένα… Σε αυτό το album θα ακούσετε Dark Wave, EBM, Post-Punk, Rave, Italo Disco, Ambient, αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι πάντα το underlying Pop Vibe.

Όπου κι αν έχει εμφανιστεί στον κόσμο, τα shows του έχουν αποκτήσει τη φήμη των πλέον ενεργητικών και fun shows, αλλά παράλληλα δημιουργεί μια deep και epic ατμόσφαιρα. To "Home Alone" κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2022 και έχει μπει στις λίστες με τα top albums της χρονιάς πολλών dark/electro alternative media.
Διαβάστε περισσότερα για το "Home Alone" στο παρακάτω link:

"And with his 6th full length album, "Home Alone", he comes to consolidate his versatile interpretation and without barriers production of his music. Always stable in the electronic spectrum, you can easily distinguish from ambient arrangements to frantic electronic pop and techno rhythms. All this in a completely cold - but not distant - and minimalistic way."

sydney valette 1

https://elektrospank.com/reviews/cd-reviews/436-sydney-valette-home-alone-review

https://sydneyvalette.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Sydney2Valette/

https://www.instagram.com/sydney_valette/

missfortunes

MISFORTUNES

Οι MISFORTUNES κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο του 2022 το νέο τους album "Brilliant Endings", κατα πολλούς, ένα από τα καλύτερα synthwave, dark, minimal synth, electro albums της χρονιάς που έφυγε.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία τους, οι Misfortunes επιστρέφουν με νέο LP με τίτλο “Brilliant Endings”. Είναι το 3ο LP που κυκλοφορεί (όπως και τα δύο προηγούμενα LP) από την TONN Recordings με έδρα το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (100) καθαρού βινυλίου και ψηφιακής μορφής και μας φέρνει 9 κομμάτια (+1 διαθέσιμο μόνο στην ψηφιακή έκδοση) γεμάτο με synth sounds. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που οι Misfortunes χρησιμοποιούν ένα όργανο εκτός από τα synths, μια ηλεκτρική κιθάρα που παίζει η Περσεφόνη στο κομμάτι «My Deceitful Void».

Από την αρχή του, το project του Ιωακείμ Βασιλειάδη (Hybrid, 2017, Werkstatt recordings), Misfortunes ήταν βασισμένο στη συνεργασία μεταξύ του ίδιου και μιας ομάδας ανθρώπων που έγραψαν τους στίχους. Κατά κάποιο τρόπο, οι Misfortunes είναι το αποτέλεσμα μιας παρέας φίλων που η δημιουργική τους αναζήτηση είναι να παράγουν τραγούδια σκοτεινού synth wave.Διαβάστε περισσότερα για το "Brilliant Endings" στο παρακάτω link:

"It is about this marvelous feeling to have finished something difficult and with a lot of work, without the slightest bitterness or sorrow for its ending. The feeling when you know you did your best and you did well. It is about leaving with a deep bow."

https://elektrospank.com/interviews/442-misfortunes-breakdown-the-new-full-length-album-brilliant-endings-interview

https://misfortunes.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/misfortunes001

https://www.instagram.com/misfortunes._/

LIMITED TICKETS PRESALE:

Online: VIVA NETWORK 14€

DEATH DISCO & LE DISQUE NOIR: 14€

ON SPOT: 17€

electrospunk

electrospunk