ΝΟΜΙΚ + DZINGOVIC FULL BANDS LIVE @ Σταυρού του Νότου // Tετάρτη 1/2/23

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 13:33
Γράφτηκε από:

ΝΟΜΙΚ + DZINGOVIC FULL BANDS LIVE

ΝΟΜΙΚ και Θανάσης Dzingovic επιστρέφουν στην Αθήνα, στην εμβληματική σκηνή του Σταυρού του Νότου (club), για μια double bill εμφάνιση με τις μπάντες τους! Η ονειρική pop του Dzingovic συναντά την ατμοσφαιρική και δυναμική ροκ του ΝΟΜΙΚ, σε μια μοναδική εμφάνιση, όπου οι δύο δημιουργοί θα παρουσιάσουν τις solo δουλειές τους, ακυκλοφόρητα τραγούδια και διασκευές -έκπληξη.

NOMIK full band

NOMIK: φωνή, κιθάρα
Τάσος Χαλκίδης: πλήκτρα
Φώτης Καραογλάνης: κιθάρα
Μιχάλης Σεμερτζόγλου: μπάσο
Αντώνης Δούνιας: τύμπανα

ΘΑΝΑΣΗΣ DZINGOVIC full band:

Θανάσης Dzingovic: φωνή, κιθάρα
Εύα Ντούρου: πλήκτρα
Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα
Ιάσονας Οικονόμου: μπάσο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΙΚ

Ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ποιητής Nomik γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 με τους P.X Harris και C.JAOS δημιούργησαν τους Universal Trilogy, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της χώρας, καταφέρνοντας έξι δίσκους, συνεργασίες κι αμέτρητα live σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Το 2004 με τους Πάρη Βασιλειάδη και Θοδωρή Αραμπατζή, δημιουργεί τους Sleepin Pillow, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μπάντες της ψυχεδελικής ροκ, με τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό τους και με συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Το 2010 μελοποιεί 12 ποιήματά του κι οργανώνει την παραγωγή του δίσκου με τίτλο «Απ' το φως της σκόνης», δημιουργώντας την μπάντα «Το φως της σκόνης» με συμμετοχή των Κωνσταντίνου Σάος και Βασίλη Μιχαηλίδη. Το 2016 συμπράττει με τους Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) κι Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) δημιουργώντας τους «Seahorse» με δύο δίσκους ήδη στο ενεργητικό τους.
Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στη γυναίκα με τίτλο «I ain't gonna be a king», καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο «Της επιστροφής της διαδοχής». Το 2020 κυκλοφόρησε τη 2η σειρά ποιημάτων του με τίτλο «Αποχέτευση», και τον Ιανουάριο του 2021 τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Χαρούμενες Φάτσες».
Ο Nomik έχει συμμετάσχει σε αρκετά album τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως ερμηνευτής (G.A.D., Tasman, Ground Zero, Dreamachinery) είτε ως συνθέτης - στιχουργός (Κατερίνα Μακαβού, Γιάννης Μήτσης, Osmosis, Reznik) είτε ως παραγωγός (Cane Potenas).
Μέσα στο 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει ο δεύτερος ελληνόφωνος προσωπικός του δίσκος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ DZINGOVIC

Ο Θανάσης Dzingovic γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 στην οποία ζει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα ως συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και παραγωγός. Φοίτησε στο Σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα τζαζ με καθηγητή τον Μάκη Στεφανίδη. Από τα τέλη των 90s έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης (Global Vibe, Tuflon, Super Stereo, Datura, κ.α.). Έχει επίσης στο ενεργητικό του πολλές δισκογραφικές κυκλοφορίες ως παραγωγός (Million Hollers, This Is Nowhere, Bone Rave, Influenza, Κατερίνα Μακαβού, Γιώργος Δημητριάδης, Τuflon κ.α.). Έχει ακόμα συμμετάσχει στη δημιουργία των soundtrack των κινηματογραφικών ταινιών «5 λεπτά ακόμα (2006)» και «‘Όλα θα πάνε καλά (2009)» ως ενορχηστρωτής και συνθέτης.
Το 2007 κυκλοφορεί με τους Σούπερ Στέρεο το άλμπουμ «Super Gomena» το οποίο είναι το πρώτο που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, όπως επίσης και την παραγωγή. Ακολουθεί η συμμετοχή του στους Β-movies του Παύλου Παυλίδη, μέλος των οποίων υπήρξε από το 2008 έως το 2015, όπως και η συμμετοχή του στην ορχήστρα του Δημήτρη Μπασλάμ. Παράλληλα το 2014 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά των Σούπερ Στέρεο με τίτλο «Το Τέρας». Το 2018 έρχεται και η τρίτη με τίτλο «3» που αποτελεί και το τελευταίο δισκογραφικό αποτύπωμα της μπάντας ως σήμερα ενώ το 2023 αναμένεται και η τέταρτη.
Από το 2015 ως σήμερα είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος του Γιάννη Χαρούλη συναυλιακά και δισκογραφικά.
Τον Οκτώβριο του 2021 κυκλοφορεί στην Veego Records το άλμπουμ «Dzingovic» το οποίο είναι το πρώτο καθαρά προσωπικό. Παράλληλα αρχίζει live εμφανίσεις παρουσιάζοντας την παραπάνω κυκλοφορία.
Αυτήν την περίοδο ο Θανάσης Dzingovic βρίσκεται στην προετοιμασία της δεύτερης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει και αυτή μέσα στο 2023.


Υπέρ-σύνδεσμοι Nomik
Official Facebook Page
Official Bandcamp
Official Spotify Profile
Official Youtube Page
Οfficial Instagram Profile

Υπέρ-σύνδεσμοι Dzingoviz
https://www.youtube.com/@superstereo1853
Facebook
Bandcamp
Instagram
Spotify