PANX ROMANA! 40 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 16:18
Γράφτηκε από:

Ένα από τα πιο ιστορικά και διαχρονικά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, οι PANX ROMANA, ‘‘ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ’’ και μας προσκαλούν σε ένα οδοιπορικό 40 ετών με μουσικές ιστορίες ελευθερίας από την “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας” μέχρι σήμερα!!!
Θα μοιραστούν την σκηνή με αδέλφια τους μουσικούς, ροκάδες και hip-hop, σε μια μεγάλη γιορτή / ηχοθέαμα για ανήσυχα παιδιά!

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων/Technopolis City of Athens

Special Guests: ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ + COYOTE’S ARROW
& αδέλφια
AΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ / ΒΕΒΗΛΟΣ / BABIS (PLANET OF ZEUS) / NOVEL 729 / SΤΑVROS EX (DEUS EX MACHINA) / XPLICIT (ΣΤΙΧΟΙΜΑ) κ.α

Doors open 19:30 – Starts: 20:45
Early Bird: 10€ * (Sold out)
Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο: 12€

Εισιτήρια προπωλούνται:
https://www.viva.gr/tickets/music/panx-romana-and-friends/
- Viva Spot Τεχνόπολη
- Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
- Και σε όλα τα φυσικά σημεία της Viva Spots

Fb event: https://www.facebook.com/events/2179388538876105

*Artwork: Tasmar - Cartoonist

Οι Panx Romana είναι το άσυλο των ημερών της αθωότητας “άτακτων”, αμούστακων νεαρών από τα ’70s. Προέρχονται από μια γενιά που μεγάλωσε την εποχή που η δικτατορία είχε καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα με την βία, και είχε φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή. Από αυτή την σκοτεινή περίοδο, οι Panx εμπνεύστηκαν το εφηβικό τους όνειρο να κάνουν μια μπάντα που θα είχε δυνατή φωνή και στάση ζωής, βασισμένη στην πράξη.

Έτσι γεννήθηκε αρχικά η ιδέα που πυροδότησε ο εμπρησμός του punk στις αρχές του 1977 μέσα από την πρώτη πανκ ροκ συμμορία της Αθήνας, και αφού πέρασε από τους Stress, TVC & Video Games, το 1982 δημιουργήθηκαν οι Panx Romana, που κλείνουν 40 χρόνια ζωής με την αρχική τους σύνθεση, με την οποία δραστηριοποιούνται στις ζωντανές τους εμφανίσεις και στο studio.

Panx Romana και η φωτιά καλά ακόμα καίει… Δε σπάσανε, πιστεύουν ακόμα, έχουν κάτι να πουν, και πάντα φωνάζουν… «Σπάσε τη Γραμμή, Κράτος Κλειστόν, Ράδιο Κατάληψη, Διακοπές στο Χακί»… πυροδοτώντας διαχρονικά το συναίσθημα και την αντίσταση στα σκοτάδια της ζωής.

‘’Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll που ζει τ’ όνειρο ακόμα και αν μοιάζει ουτοπία. Όσο ουτοπικό είναι να κερδίσουμε, άλλο τόσο ουτοπικό είναι να νικηθούμε’’, είναι η αγαπημένη φράση του Frank Panx.

Όλο το έργο των Panx Romana έγκειται στην αφύπνιση που επιτελείται με τον λόγο τους, από εκείνους που αρνούνται να μεγαλώσουν, εκείνους που πορεύονται με άξονα την -άνευ συνόρων, χρωμάτων ή φυλών- ανθρωπιά, εκείνους των οποίων “αρχές είναι ο νόμος του ελεύθερου λαού που είναι γραμμένες σε καρδιές με μελάνι ουρανού”, που λένε “Εγώ είμαι ο κανείς που δεν κάνει κάτι, μα εγώ θα γίνω ο Κανείς που θα κάνει κάτι”.

Κάθε μουσικό κίνημα, κάθε μουσική σκηνή, για να επιβιώσει και να διαδοθεί πρέπει να έχει την εστία του, τις ψυχές ασυμβίβαστων ανθρώπων. Πόσο μάλλον ένα κίνημα άκρως αντιδραστικό, περιθωριακό όπως το punk που είναι σκληρό και ωμό σαν την αλήθεια’’.
FRANK PANX

40 χρόνια μετά οι Panx Romana συνεχίζουν να είναι επίκαιροι με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση ζωής τους, ενώνοντας ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά.

panx romana technopolis 2022

«Ιδέες και έννοιες που βάλλονται από τις σύγχρονες μορφές εξουσίας, αλλά υποστηρίζονται με πάθος από μια μπάντα που η εποχή μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».
THE LAB RECORDS
Music from the underground rock scene.
VEIKOU 73 - KOUKAKI
210 3825805
SUPPORT YOUR LOCAL BANDS